高考福建卷英语试题评价与解析-【衡水中学】-王焕.ppt

高考福建卷英语试题评价与解析-【衡水中学】-王焕.ppt

  1. 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
  2. 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载
  3. 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
查看更多
高考福建卷英语试题评价与解析-【衡水中学】-王焕.ppt

福建卷逐题解析——阅读理解 A 篇 本文为说明文,介绍了几个世界各地的传统节日。4个题目均为细节理解题。 56. In the Stilton cheese rolling competition, competitors on each team must roll a wooden cheese in their own lane. 解析:根据第二段Teams of four, dressed in a variety of strange and funny clothes , roll a complete cheese along a 50-metre course. On the way, they must not kick or throw their cheese, or go into their competitors lane. Competition is fierce and the chief prize is a complete Stilton cheese weighing about four kilos (disappointingly, but understandably the cheeses used in the race are wooden ones).。 57.Where is the Fiery Food and BBQ Festival held? In New Mexico 解析: 根据第二段第一句 Every year more than 10,000 people head for the city of Albuquerque, New Mexico.及第三句Their destination is the Fiery Food and BBQ Festival可以新墨西哥庆祝Fiery food festival。 福建卷逐题解析——阅读理解 A 篇 58.The celebration of La Tomatina lasts seven days. 解析: 根据文章第三段第二句A week-long celebration leads up to an exciting tomato battle as the highlight of the week‘s events.可以知道,西红柿大战这个西班牙的节日的持续时间 。 59.Which of the following is TRUE according to the passage? A. The chief prize for the Stilton cheese rolling competition is beer or port wine. B. More than 10,000 Chinese take part in the Fiery Food and BBQ Festival. C. Thousands of spicy foods are on show in the Fiery Food and BBQ Festival. D. An exciting tomato battle takes place at the beginning of La Tomatina. 解析: 根据food that is not just spicy 及 or any one of the thousands of products that are on show.可以知道你可以任意品尝展出的上千种的食物。 if a series of events or a period of time leads up to an event, it comes before it or causes it. 福建卷逐题解析——阅读理解 B 篇 文章以事写人,表达了作者对于父亲的感激之情—父亲出身贫寒,没有接受教育,但他良好的家庭教育让我们受益终身。 60.What do we know from the first paragraph? The poor could hardly afford school education. 解析:细节理解题。根据第一段第一句后半句Papa, as a son of a dirt-poor farmer, left school early and went to work in a factory, for education was for the rich then.可知,选项为反向陈述。 61.The underlined word “it” in the second par

您可能关注的文档

文档评论(0)

gtez + 关注
实名认证
内容提供者

该用户很懒,什么也没介绍

1亿VIP精品文档

相关文档