【南方新课堂】2016-2017学年高考英语一轮复习 专题突破 第Ⅱ题 专题三 推理判断类题目.docVIP

【南方新课堂】2016-2017学年高考英语一轮复习 专题突破 第Ⅱ题 专题三 推理判断类题目.doc

  1. 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
  2. 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载
  3. 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
  4. 4、该文档为VIP文档,如果想要下载,成为VIP会员后,下载免费。
  5. 5、成为VIP后,下载本文档将扣除1次下载权益。下载后,不支持退款、换文档。如有疑问请联系我们
  6. 6、成为VIP后,您将拥有八大权益,权益包括:VIP文档下载权益、阅读免打扰、文档格式转换、高级专利检索、专属身份标志、高级客服、多端互通、版权登记。
  7. 7、VIP文档为合作方或网友上传,每下载1次, 网站将根据用户上传文档的质量评分、类型等,对文档贡献者给予高额补贴、流量扶持。如果你也想贡献VIP文档。上传文档
查看更多
专题三 推理判断类题目 命题特点根据字面意思通过语篇逻辑关系研究细节的暗示推敲作者的态度理解文章的寓意。常用的词有infer等。考表层意思的理解与推理;深层含义的领悟与推理;同时涉及数据推断知识推断逻辑结论推断表明作者态度、观点的推断等。方法技巧抓住特定信息进行逆向或正向推断;整合全文(段)信息进行推断;根据上下文逻辑关系进行推理得出结论。 Passage 1 On one of her trips to New York several years ago,Eudora Welty decided to take a couple of New York friends out to dinner.They settled in at a comfortable East Side cafe and within minutes,another customer was approaching their table. “Hey, arent you from Mississippi?”the elegant-haired writer remembered being asked by the stranger.“Im from Mississippi too.”g me all the news of Mississippi,”Welty said.“I didnt know what my New York friends were thinking.” Taxis on a rainy New York night are rarer than sunshine.By the time the group got up to leave, it was pouring outside. Weltys new friends immediately sent a waiter to find a cab. Heading back downtown toward her hotel,her big-city friends were amazed at the turn of events that had changed their Big Apple dinner into a Mississippi.:‘Now we believe your stories:‘Now you know. These are the people that make me write them. ’”er fiction these last 50 or so years.“I dont have to.” Beauticians, bartenders,piano players and people with purple hats,Weltys people come from afternoons spent visiting with old friends,from walks through the streets of her native Jackson,Miss., from conversations overheard on a bus.It annoys Welty that, at 78, her left ear has now given out. Sometimes, sitting on a bus or a train, she hears only a fragment(片段) of a particularly interesting story.the cafe? A.Two strangers joined her. B.Her childhood friends came in. C.A heavy rain ruined the dinner. D.Some people held a party there. 【语篇解读】 本文是一篇记叙文主要讲述了Eudora Welty在纽约请朋友吃饭时发生的有趣的故事。解析:细节理解题。根据第一段最后一句“...another customer was approaching their table.”和第三段中的“When her dinner partner showed up可知两个陌生人加入了她们。故选A。答案:A________.     B. parties C.friends D. stories 解析:词义猜测题。根据上一句“My friends said:‘Now we believe your stories和本句中的动词write.可知代替的是stories。故选D。答案:D解析:推理判断题。根据倒数第二段中的

您可能关注的文档

文档评论(0)

xuefei111 + 关注
实名认证
文档贡献者

该用户很懒,什么也没介绍

1亿VIP精品文档

相关文档