2019年福建省中考英语题型专项复习阅读理解真题剖析.docxVIP

2019年福建省中考英语题型专项复习阅读理解真题剖析.docx

  1. 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
  2. 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载
  3. 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
  4. 4、该文档为VIP文档,如果想要下载,成为VIP会员后,下载免费。
  5. 5、成为VIP后,下载本文档将扣除1次下载权益。下载后,不支持退款、换文档。如有疑问请联系我们
  6. 6、成为VIP后,您将拥有八大权益,权益包括:VIP文档下载权益、阅读免打扰、文档格式转换、高级专利检索、专属身份标志、高级客服、多端互通、版权登记。
  7. 7、VIP文档为合作方或网友上传,每下载1次, 网站将根据用户上传文档的质量评分、类型等,对文档贡献者给予高额补贴、流量扶持。如果你也想贡献VIP文档。上传文档
查看更多
福建真题剖析 类型一 选择型阅读理解 第一节 阅读下面 A、B、C、D 四篇短文,根据短文内容,从题中所给的 A、 B、C、D 四个选项中,选出最佳答案。 A My interest in cooking started when I was 11, partly thanks to my mother. She didnt really like cooking and when she did cook, I didnt like her food. Once I was watching something about cooking on TV and I thought I could do this, so I went to the bookstore and looked for the biggest cookbook I could find. During a year, I had produced most of its recipes(食谱 ) and was ready for a bigger challenge(挑战 ). I wanted to create my own dishes and I started cooking for more people than just my family. To my joy, my parents allowed me to build a test kitchen. I did much cooking to test my dishes in it and my skill improved quickly. Later, my mom and I set up a dinner club that organized monthly events inside my home. Now as a teen chef(主厨 ), I have also cooked in top-class restaurants around the country. I am not doing it for the money, but because I love cooking. Now I know that when you stop caring whether youll be famous or do well, your dream will come to you. 46.The writer is now . A .a TV star B.a news reporter C.a well-known bookseller D.a good chef 47.What made the writer begin to cook? A .His parents wish. B.The customers advice. C.His mothers delicious food. D.The information about cooking on TV. 48.After producing most of the recipes in the cookbook, the writer wanted to . A .take cooking lessons B.write his cookbook C.make new dishes of his own D.open a restaurant 49.The underlined word “it ” in Paragraphfersto(2指re代 ) “ ”. A .the bookstore B.a test kitchen C.a dinner club D.the country 50.What is important for the writer? A .Finding a good job. B.Making lots of money. C.Doing what he loves. D.Becoming famous. 【答案及解析】 46.D 细节理解题。根据第二段中的 “Nowas a teen chef (主厨 ), I have also cooked in top-class restaurants around the country. I am not doing it for the money, but because I love cooking. 可知,现”在作为一名青少年厨师,作者也在全国顶级 餐馆里做过饭,但是作者不是为了钱而做,而是因为喜欢烹饪。因此作者现在 应是一名好厨师,故选 D。 47. D 细节理解题。根据第一段中的 “OnceI

文档评论(0)

明若晓溪 + 关注
实名认证
文档贡献者

该用户很懒,什么也没介绍

1亿VIP精品文档

相关文档