冀教版小学小升初英语阅读理解练习题含答案【解析】 一、阅读理解 .阅读理解阅读理解 Mr. Brown lives in a nice house in a small town with his wife (妻子) Mrs. Brown. From Monday to Friday he works in an office near his house. He is free on Saturdays and Sundays. He has a nice garden beside his house. He likes growing flowers and he often works in the garden on Saturdays and Sundays. The flowers are very beautiful and Mrs. Brown likes them very much. She often helps Mr. Brown.Mr. Brown lives in _with his wife.A. a city B. a small townHe works _days a week in his office.A. four B. fiveHe isn't _on Saturdays and Sundays. often helps Mr. Brown. Mr. Brown lives in _with his wife. A. a city B. a small town He works _days a week in his office. A. four B. five He isn't _on Saturdays and Sundays. A. free B. busy He likes_ on Saturdays and Sundays. C. a big town C. six working in his garden walking in his garden ⑸ Mrs. Brown _the flowers. A. likes B. doesn't like 【答案】(1) B ⑵B A A ⑸A 【解析】【分析】大意：讲述布朗先生的工作和生活。 ii C. happy C. looking at his garden C. often helps 根据 Mr. Brown lives in a nice house in a small town with his wife (妻子) Mrs. Brown. TOC \o "1-5" \h \z 知布朗先生和他的妻子在小镇里的小房子里居住。故选 Bo 根据 From Monday to Friday he works in an office near his house.可知从周一到周五布朗 先生在办公室里上班。周一到周五布朗先生一周工作五天。故选 Bo 根据He is free on Saturdays and Sundays.可知布朗先生在周末是空闲的。故选 A。 根据 He likes growing flowers and he often works in the garden on Saturdays and Sundays. 可知布朗先生喜欢种花并且他经常在周末忙于园艺。故选 Ao 根据 The flowers are very beautiful and Mrs. Brown likes them very much. 可知布朗夫人 非常喜欢花朵。故选 Bo 【点评】考查阅读理解。首先通读全文，理解大意。其次阅读问题，根据题干信息找出相 关句进行选择。 .阅读理解阅读短文，完成下列任务 There are four people in Lily's family. Here's some information (信息) about her family. Her father's name is John. He is 187 cm and 92 kg. He's a tall man and looks very strong. Linda is her mother, she is a very short woman and looks fat. She's 149 cm and 67 kg. Her elder brother looks very thin, he's 176 cm and 57 kg. His name is Bob. Lily is shorter but heavier than her elder brother. She's 166 cm and 59 kg.