

Image: Property of the second seco



I.单句语法填空

1.The guy challenged me <u>to compete</u> (compete) with him in the running race.

2.Many freshmen feel <u>confused</u> (confuse) about high school life during the first week.

3.Teenagers in senior high school must study hard to get <u>advanced</u> (advance) education at universities.

4. <u>Obviously</u> (obvious), using flash cards in class is a good way to teach Chinese.

5.The extra-curricular activity is scheduled <u>to take</u> (take) place next Sunday.



6.The committee of the college had a debate <u>about/on/over</u> whether to allow senior high school students to explore the campus.

7.I recommend you <u>to concentrate/(should) concentrate</u> (concentrate) on what the expert says at the lecture.

8. The two male club members are exchanging ideas about how to quit <u>drinking</u> (drink).

9.I don't have anything that is suitable <u>to wear</u> (wear) for the party.
10.The teacher volunteered <u>to teach</u> (teach) in the poor village school.



II.短语填空

clean up, be responsible for, sign up for, be suitable for, hand out

- 1.This term,I will <u>sign up for</u> my favorite sport—Chinese kung fu.
 2.We can help the cleaners <u>clean up</u> the streets,parks and so on.
 3.After he finished <u>handing out</u> the test papers,he asked them to begin.
 4.Police believe that the same man <u>is responsible for</u> three other murders in the area.
- 5.The course is popular with teenagers, which <u>is suitable for</u> both beginners and advanced students.



Ⅲ.单句写作

1.我认为我们学生在学校使用智能手机是错误的。

I think <u>it is wrong of us students to use</u> smartphones at school.

2.网上交友可能会给我们带来危险和麻烦。

<u>Making friends online</u> may bring us danger and trouble.

3.幸运的是,我的学校顾问建议我加入小组讨论以便我可以变得更外向。

Luckily,my school adviser <u>recommends me to/recommends that I (should)</u>

join in group discussions so that I can become more outgoing.



4.他起得很早,以便能赶上头班车。

He got up early <u>so that he could catch the first bus</u>

5.我写信申请加入志愿者俱乐部,因为我喜欢帮助别人。





Ⅳ.阅读理解

(2024山东泰安肥城高一上期中)

Five Days of a British Teenager's Life During a School Holiday Day One

A

Sam got up at midday and ate some chips and fruits for breakfast.His mom went out to Tesco and bought food for lunch from there.He checked his mobile phone during lunch—one of his friends texted him early in the morning and he had only just noticed it!He sent back a reply and apologized for not replying sooner.After lunch he sat around watching TV and finishing his English and history homework.



Day Two

He woke up at 10 o'clock, and then he went into town with his mom. Afterwards, his mom phoned her friend and her daughter to ask if they could come round, as they had not seen each other for months! They stayed at their friend's house for 1 hour—during that time he and his classmate surfed the Internet.

Day Three

He woke up at 10 am. That day was Sunday. He bought chips and fish for lunch and he bought some new pens. He went to Sainsbury on his way back home. Ever since then, he has been surfing the Internet, eating dinner and watching TV.



Day Four

His mom went to work today.He did some more homework and in the afternoon he surfed the Internet.His mom left his lunch out before she went. Then he watched channel FIVE.That's all he has done today.

Day Five

He woke up at 2 pm,and so did his mom.They went to Tesco at 3:30 pm where Mom kept meeting her friends,and they chatted for 2 hours!When they got home, it was already time for dinner.Afterwards, he did more homework until 2 am.

【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要描述了英国青少年Sam在五 天放假期间的生活日常。



1.Which of the following things did Sam do on Day One?

A.He made lunch at home by himself.

B.He went to Tesco with his mom.

C.He replied to the message of his friend.

D.He chatted with his classmate at his house.

答案 C

解析 细节理解题。根据Day One中的"He checked his mobile phone during lunch...for not replying sooner."可知,第一天,他给朋友回了信息。



2.How many times did Sam's mother meet her friends during the five days?A.Once. B.Twice.C.Three times. D.Four times.

答案 B

解析 细节理解题。根据Day Two中的"Afterwards, his mom phoned her friend...They stayed at their friend's house for 1 hour"及Day Five中的"They went to Tesco at 3:30 pm where Mom kept meeting her friends, and they chatted for 2 hours!"可知,他妈妈分别在第二天和第五天和朋友见面。



- 3. What can be inferred from the text?
- A.Teenagers get up quite early during holidays.
- B.Parents shouldn't leave teenagers alone at home.
- C.Teenagers needn't do their homework during holidays.
- D.Surfing the Internet has become a part of teenagers' lives.
- 答案 D
- 解析 推理判断题。根据Day Two中的"They stayed at their friend's house for 1 hour—during that time he and his classmate surfed the Internet."及Day Three中的"Ever since then, he has been surfing the Internet, eating dinner and watching TV."及Day Four中的"He did some more homework and in the afternoon he surfed the Internet."可知,Sam在假期里上网频繁,可推知上网已 经成为青少年生活的一部分。故选D项。



(2024山东临沂高一上期中)

Researchers recently studied 3,000 middle school students. Among them were 618 teenagers with one parent who lived away from home for long periods of time because of work. The researchers wanted to know how the work of these "fly-in,fly-out" parents might influence the health of their children.

B

A higher percentage (比例) of teenagers who experienced the long work absence of a parent had emotional (情感的) or behavioral problems compared with those whose parents worked more traditional hours. This supports earlier research finding high percentages of emotional problems in teenagers who often returned to an empty house after school or whose parents were seldom at dinner.



Findings also suggest that parents don't have to be home all the time to be present in their children's lives, but it helps to be home at certain times. And the best parental presence for a teenager may sometimes be like a potted (盆栽的) plant.Many parents of teenagers have known this to be true and find ways to be present without trying to start a conversation. One friend of mine quietly does housework each evening in the sitting room where her teenagers watch TV.They enjoy one another's company (陪伴) without the need to talk.



以上内容仅为本文档的试下载部分,为可阅读页数的一半内容。如要下载或阅读全文,请访问: <u>https://d.book118.com/226110240053011003</u>