# 2010-2023 历年山东省日照市初中学业水平模拟测试(一)英语试卷(带解析)

# 第1卷

# 一. 参考题库(共 20 题)

1.假设你是李华,最近参加了由日照电视台举办的中学生英语演讲比赛并获奖,该台准备组织获奖者去北京参加一次英语夏令营活动,现就有关事项征求你的意见。请根据下表所提供的信息用英语以书信形式给予答复。

活动时间

7月15日~22日或8月15日~22日 活动内容

参加英语角 学唱英语歌曲

听英语讲座 表演英语短剧

看英语电影 教外宾学中文

对活动内容的建议或要求

. . . . .

请注意:

- 1. 选择适合你的时间,并说明理由;
- 2. 洗择两项你喜欢的活动, 并说明理由;

- 3. 对活动内容提出至少一个建议或要求;
- 4. 词数:80左右;
- 5. 信的开头和结尾已给出。

Dear Sir or Madame,

I'm very glad to be invited to the English summer camp.

Thank you very much.

Yours truly,

Li Hua

2. Every school has notice boards. Let's see what is on the notice board of an American school.

#### School Policy

- Fighting, saying bad words and all other bad behavior will not be allowed.
- Do not throw rocks, snowballs or sticks on the school grounds.
- Hand in a note or telephone to school if your child will be absent for the day.
- Parents and visitors need to check in at the office when entering the school.

#### Report Card

Report card about your school life and work will be given to your parents. Look at the marking key for your school work.

#### MARKING KEY

Goes beyond grade level standards	4
Meets grade level standards	3
Does not meet grade level standards,	
making progress	2
Does not meet grade level standards,	
not making progress	1

#### Class Amouncement

## Testing Dates:

The math test is June 12--13.

The science test is June 15.

### Parents Meeting:

The next parents meeting is on Friday, June22 at

7:00 p.m. in the meeting hall.

Homework:

Please check the Homework Board at the school homepage to find your homework

#### After -school Program

The after-school programs will continue for the year 2013. The programs will be open from 3:30 to 6:00 p.m. every day.

- 3:30--4:30 Homework & Reading
- 4:30--6:00 Activities

If you have any questions, feel free to call the school at 524--9752

- 【小题 1】 46. From\_\_\_\_\_, parents can get information on the parents meeting.
- A. School Policy
- B. Report Card
- C. After-school Program
- D. Class Announcement
  - 【小题 2】 Report Card shows parents .
- A. certain school rules
- B. after-school activities
- C. plans for classes and tests
- D. children's school life and work.

【小题 3】 Suppose Tony doesn't do well at school but makes progress, he will
geton the Report Card. A. 1 B. 2 C. 3 D. 4
【小题 4】Students do their homework and read books
A. from 3:30 to 4:30 B. from 3:30 to 6:00 C. from 4:30 to 6:00 D. from 6:00 to 7:00
【小题 5】According to School Policy visitors have to when entering the
school.  A. hand in a note  B. call at 524-9752  C. check in at the office  D. telephone the school
3.I couldn't remember the exact date of the storm, but I knew it was Sunday because we were on field trip.  A. a; a B. the; the C. the; a D. a; the
<ul> <li>4. We have worked out a plan. But I'm not sure whether it will do in</li> <li>A. fact</li> <li>B. practice</li> <li>C. order</li> <li>D. time</li> </ul>
5.
【小题 1】The cup fell off the table and got b
【小题 2】If you want to keep h, you need to eat less and take more
exercise.
【小题 3】S is the ninth month of the year.
【小题 4】I don't like those shoes; b, they're too expensive.

【小题 5】	A bridge a	the river is going to be b	uilt next month.
【小题 6】	The traffic during the rush	hour is much	_(忙碌) than usual.
【小题 7】	You can find the book you	u want on those book	(书架).
【小题 8】	Nowadays prices of houses	s in big cities are still r	(上升)
though mea	asures have been taken.		
【小题 9】	I often find it difficult in n	making myself	(明白).
【小题 10】	្រី "I just (ទឹ	宅成) making my last movie	e last week," said the
famous mo 6.If no one A. returns B. replies C. answer D. receive	the phone at hom	e, ring me at work.	
7.My paren A. have le B. leave C. left D. will lea		o see me before Ifor Afi	rica.
8.It will be her. A. that B. since C. before D. until	quite a long time	_she is back again, so don'	t be too cross with
day like that A. other B. another C. the oth D. others	r er		ln't face
A. seldom B. ever C. never	_ be a teacher. I'm not a verg	y patient person.	

D. always
11.Try on this red skirt; you will look greatit.  A. on  B. by  C. in  D. for
12 What do you think of the report? It's so that I fell asleep in the half.  A. interesting B. boring C. relaxing D. special
13. lucky send what reply bad thousand with interesting email but A 14-year-old boy from the USA was described as a hero yesterday after he saved the life of a woman in another country.
Dean Bluey from Dallas, Texas, was a school boy who has much_【小题 1】_in
computer. One day, he was 【小题 2】 an email to a friend on the Internet. Suddenly he received a message saying "Help! Pain! Help". The message was from Finland, 【小题 3】 of kilometers away from America. "I didn't know 【小题 4】 I should do," Dean said to a reporter afterwards. "It was really difficult to tell if the message was real." So Dean did nothing at first. 【小题 5】 the message kept coming.
"By then it was easy to see that someone was in trouble," Dean explained. He 【小题 6】 and discovered that the sender was a student called Tarja, who was alone in a university library. She was ill. What was_【小题 7】_, there was no phone around her. Her only
way of communicating with the world was by email. Dean got on touch 【小题 8】 _the police immediately. And they realized that the situation was quite serious. They called the police in Finland. Then an ambulance rushed to the library. 【小题 9】, she was still alive and was sent to the hospital quickly.  "I'm glad she's OK," Dean said. "It's hard to believe,_【小题 10】_saved her life."  14.— It's the office! So you know eating is not allowed here. — Oh, sorry.

A. goodB. true

- C. new
- D. old

# 【小题 2】

- A. sound
- B. song
- C. play
- D. violin

# 【小题 3】

- A. looking for
- B. listeningto
- C. finding
- D. hearing

# 【小题 4】

- A. up
- B. off
- C. down
- D. over

# 【小题 5】

- A. lost
- B. active
- C. busy
- D. interested

# 【小题 6】

- A. waiting
- B. stopping
- C. standing
- D. hearing

# 【小题 7】

- A. because
- B. so
- C. when
- D. but

## 【小题 8】

A. stopped

- B. began
- C. gone
- D. changed

## 【小题 9】

- A. happy
- B. sad
- C. strange
- D. surprised

## 【小题 10】

- A. surprised
- B. excited
- C. encouraged
- D. interested

18.阅读表达。(共 5 小题, 计 5 分)

阅读短文, 根据要求完成下面各小题。

★8-year-old boy becomes a CEO

Harli Jordean, an 8—year—old boy from Stoke Newington, London loves marbles(弹

珠)very much. With his mother's help, he set up his own website named marblelcing.co.uk. He sells all kinds of marbles online and his online store is very popular. Harli's dream is to become the owner of one of the biggest toy stores in the world.

★Matt Cardle—from an unknown(不知名的)painter to a hot singer Matt Cardle, a 27—year—old young man from a small town in England liked music very much, but he had to do different jobs to make a living. He worked as a postman, milkman and a painter. Life was not easy, but

Matt(1)	(从没有放弃过他的梦想)—to be a singer

In 2010, he took part in a famous British singing talent show(歌唱真人秀)and won first place.

*	(2)	
	ハ ノー	

The Zapps are from Argentina. With the help of their old 1928 car, they began their tour on January 23, 2000. In ten years, they traveled to over 40 countries with their four children. When people asked what made them travel the whole world, they answered, "It's just one dream, a big one, from Argentina to the whole world."

Truly, all of us have dreams.(3) <u>Each one of us can make our dreams come true if we start it now!</u>

【小题 1】What does Hark Jordean dream of doing?

【小题 2	Translate the sentence underlined into English.
Matt	
【小题 3	What kinds of jobs did Matt Cardle do before he became a hot singer?
【小题 4	】请把短文中划线的句子□译成汉语。
【小题 5	】请给□处第三则新闻拟一个恰当的英文标题
	for d off
A. what B. how C. what	he does

# 第1卷参考答案

# 一.参考题库

- 1.参考答案:
- 2.参考答案:

【小题 1】C

【小题 2】D

【小题 3】D

## 【小题 4】B

- 【小题 5】A 试题分析:每一个学校都有信息栏。这是一个美国学校的信息栏。 分为四个方面:学校的政策,公布相关的学校制度与要求;评价卡,在评价卡中 家长可以明确了解孩子在学校的表现情况;班级通知,介绍了班级活动的情况; 课后活动,公布了活动的时间与地点。
- 【小题 1】细节理解题。问题:依据学校的政策,当参观者们进入学校时,他们不得不做什么?根据第一栏信息的内容,分析原文:Parents and visitors need to check in at the office when entering the school.句意:家长和参观者进入学校的时候,他们要在办公室接受检查。因此选择第三项。故选 C
- 【小题 2】细节理解题。问题:家长通过什么能得到家长会的通知?分析:图表信息中的第三栏,为班级的通知,在信息中体现有家长会的时间与地点。因此选择班级通知。故选 D
- 【小题 3】细节理解题。问题:评价卡能告诉父母们什么?分析:图表中第二栏信息:Report card about your school life and work will be given to your parents. 句意:评价卡告诉你的父母你在学校的学习和生活情况。符合第四项的描述。故选 D【小题 4】细节理解题。问题:假设托尼在学校没有做得很好,但是有进步,在他的评价卡上将会得几分?联系图表中第二栏的评分标准,第三点没有取得很好的成绩,但是取得了进步,得 2 分。故选 B
- 【小题 5】细节理解题。问题:学生们做作业和读书的时间为什么时候?分析: 在信息表中第四栏中, 明确展示 3:30---4:30 Homework & Reading. 因此体现出时间 为从三点半到四点半。故选 A

考点:图表信息类短文阅读。

以上内容仅为本文档的试下载部分,为可阅读页数的一半内容。如要下载或阅读全文,请访问:

https://d.book118.com/638065013023007004