- 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
- 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载。
- 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
- 4、该文档为VIP文档,如果想要下载,成为VIP会员后,下载免费。
- 5、成为VIP后,下载本文档将扣除1次下载权益。下载后,不支持退款、换文档。如有疑问请联系我们。
- 6、成为VIP后,您将拥有八大权益,权益包括:VIP文档下载权益、阅读免打扰、文档格式转换、高级专利检索、专属身份标志、高级客服、多端互通、版权登记。
- 7、VIP文档为合作方或网友上传,每下载1次, 网站将根据用户上传文档的质量评分、类型等,对文档贡献者给予高额补贴、流量扶持。如果你也想贡献VIP文档。上传文档
查看更多
2010年04月自考00096《外刊经贸知识选读》历年真题及答案整理版.doc
2010年4月高等教育自学考试全国统一命题考试
外刊经贸知识选读试题
课程代码:00096
请将答案填在答题纸相应的位置上
一、Choose one answer that best explains the underlined part of the following sentences. (本大题共15小题,每小题2分,共30分)
在每小题列出的四个备选项中只有一个是符合题目要求的,请将其代码填写在答题纸相应的位置上。错选、多选或未选均无分。
1. Owing to the financial crisis, economic problems were exacerbated all over the world. 1-9
A. deteriorated B. improved
C. enlarged D. transformed
答案:A
2. The authorities are willing to permit a run-down in the country’s international reserves over the next few years. 1-10
A. run away B. reduction
C. enhancement D. downward
答案:B
3. Figures show that the bulk of our foreign obligations consist of non-bank trade-related credits. 1-11
A. investments B. profits
C. revenues D. debts
答案:D
4. Foreign investors want to enjoy the same tax status as the domestic ones.2-36
A. treatment B. decline
C. support D. objection
答案:A
5. More than a decade of fast growth makes China to supplant Japan as West’s main trade worry in Asia. 3-66
A. exceed B. replace
C. agree D. defeat
答案:B
6. Many governments have promised to take measures to help the unemployed.3-67
A. action B. size
C. degree D. care
答案:A
7. Discrimination against goods from foreign countries is prohibited by WTO. 5-134
A. equality B. fairness
C. different treatment D. strict policy
答案:C
8. America’s embrace of the free-trade agreements balanced all the criticism from the developing countries.5-139
A. suggestion B. insistence
C. opposition D. acceptance
答案: D
9. Because of the mutual benefits no one would take a breach of those law lightly.6-175
A. offence B. obedience
C. strike D. rest
答案:A
10. Economists reckon Japanese bilateral trade surplus with America is also growing rapidly. 7-205
A. recognize B. calculate
C. predict D. suggest
答案:B
11. Korea’s ambitious plans include a wholesale revamping of the country’s basic industries. 8-232
A. reconstructing B. retracting
C. releasing D. reverting
答案:A
12. Even the well established consultants are finding it hard to
文档评论(0)