【课堂新坐标】2016-2017学年高中英语 Module 5 Great People and GreatInventions of Ancient China模块综合测评 外研版必修3.docVIP

【课堂新坐标】2016-2017学年高中英语 Module 5 Great People and GreatInventions of Ancient China模块综合测评 外研版必修3.doc

  1. 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
  2. 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载
  3. 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
  4. 4、该文档为VIP文档,如果想要下载,成为VIP会员后,下载免费。
  5. 5、成为VIP后,下载本文档将扣除1次下载权益。下载后,不支持退款、换文档。如有疑问请联系我们
  6. 6、成为VIP后,您将拥有八大权益,权益包括:VIP文档下载权益、阅读免打扰、文档格式转换、高级专利检索、专属身份标志、高级客服、多端互通、版权登记。
  7. 7、VIP文档为合作方或网友上传,每下载1次, 网站将根据用户上传文档的质量评分、类型等,对文档贡献者给予高额补贴、流量扶持。如果你也想贡献VIP文档。上传文档
查看更多
模块综合测评 Ⅰ.阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分) A Charles Babbage was born in 1791 in Britain.He was in poor health in his youth so he had to be educated at home.His mother worried about his health and she was advised that he should not be taught too much.However, the boy showed an early interest in mathematics and worked hard at it.Later he was accepted by Cambridge University. Babbage began to work on a small difference engine(差分机)in 1819, which in a very short period of time could work out mathematical tables by itself.He released it in 1822.In 1827 he became a professor of mathematics and began his life-long work on computing machines.He worked selflessly.As a matter of fact, he often spent his own money on his invention. In 1834,he invented the Analytical Machine which is the prototype(原型)of a computer.This was a great achievement.He devoted a lot of wealth and energy to his invention, but he never produced a real computer.Finally in 1871 he died peacefully.However, his principles are still those on which modern computers are built.As a result, he is remembered as the “grandfather of computing”. 【语篇解读】 本文是一篇记叙文,讲述了计算机之父Babbage的故事:他自小身体不好,但酷爱数学,在家自学并被剑桥大学录取。此后他任数学教授,并把他的毕生精力都投入到发明创造上。 1.We can learn from the passage that________. A.Babbage grew up in a poor family B.Babbages mother was a teacher C.Babbage was admitted to a university D.Babbages teachers disliked him 【解析】 细节理解题。根据第一段最后一句“Later he was accepted by Cambridge University.”可知,Babbage被剑桥大学录取。故 C 项正确,其他各项文中均未提及。 【答案】 C 2.How long did Charles Babbage work on the difference engine? A.Three years.     B Five years. C.Eight years. D.Fifteen years. 【解析】 推理判断题。根据第二段第一句“Babbage began to work on a small difference engine(差分机)in 1819”和第二句“He released it in 1882”可推知,研究差分机的工作他进行了三年。故 A项正确。 【答案】 A 3.The writer mentions the fact “he often spent his own money on his invention” to show that________. A.the invention needed a lot of money B.it was hard to invent a computer C.nobody supported Babbage at that time D.Babbage devoted a lot

您可能关注的文档

文档评论(0)

xuefei111 + 关注
实名认证
文档贡献者

该用户很懒,什么也没介绍

1亿VIP精品文档

相关文档