【通用版】2018高考英语一轮复习 话题重组练【七】文化交流 情感和态度.docVIP

【通用版】2018高考英语一轮复习 话题重组练【七】文化交流 情感和态度.doc

  1. 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
  2. 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载
  3. 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
  4. 4、该文档为VIP文档,如果想要下载,成为VIP会员后,下载免费。
  5. 5、成为VIP后,下载本文档将扣除1次下载权益。下载后,不支持退款、换文档。如有疑问请联系我们
  6. 6、成为VIP后,您将拥有八大权益,权益包括:VIP文档下载权益、阅读免打扰、文档格式转换、高级专利检索、专属身份标志、高级客服、多端互通、版权登记。
  7. 7、VIP文档为合作方或网友上传,每下载1次, 网站将根据用户上传文档的质量评分、类型等,对文档贡献者给予高额补贴、流量扶持。如果你也想贡献VIP文档。上传文档
查看更多
高考话题重组练 (七)文化交流 情感和态度Ⅰ.阅读理解A (2017·青海西宁重点中学高三联考)Growing up in Puerto Ricound time to cherish those cultural values that shaped our everyday life. In our daily life,we celebrated together with our friends or family members every birthday,every graduation,and all holidays with music and dancing,typical foods.When we visited our family in the countryside—a trip that took about two hours in a car,with five children fighting as to who would get a window or the front seat—we would break into a song,and somehow the trip would turn into one full of happiness and fun.We would sing not only interesting childrens songs but also beautiful love songs—songs about the love of the country though we didnt understand the meaning of the words many times. I came to Philadelphia for the first time in 1973 to do a residency(实习)in family medicine.I remember the many hours of work.I was facing issues of life and death and suffering the clearly social unfairness and issues of poverty and race.These were all aggravated by my feeling of cultural differences.e happened one Saturday night when I attended a concert of Puerto Rican singer and composer Antonio Cabán Vale.The music showed my familiar rhythms,and the words spoke to my heart.I had found a space to express,celebrate,and share my culture in Philadelphia.Therefore,I believe diversity is seen as an advantage and not as a disadvantage.As a Puerto Rican,I am a mixture of races and I believe in my strength because of this. 【语篇解读】 本文是一篇夹叙夹议文。作者通过自1.What do we know about the authors parents? A.They lived a well-off life. B.They were famous in Puerto Rico. C.They had different cultural values. D.They took cultural values seriously. D [细节理解题。根据第一段的“Both of my parents were struggling...cherish those cultural values that shaped our everyday life.”可知即使在困难时期作者的父母也非常重视文化价值观。故答案选D项。]2.Why does the author mention the trip in Paragraph 2? A.To prove her pride in her culture. B.To show fun brought by cultural values. C.To express their love for the cou

您可能关注的文档

文档评论(0)

xuefei111 + 关注
实名认证
文档贡献者

该用户很懒,什么也没介绍

1亿VIP精品文档

相关文档