英语高三一轮复习超级课件Unit4《Pygmalion》(新人教汇编.pptVIP

  • 1
  • 0
  • 约6.63千字
  • 约 31页
  • 2017-09-17 发布于湖北
  • 举报

英语高三一轮复习超级课件Unit4《Pygmalion》(新人教汇编.ppt

佳作选登 [话题] 调查高中生的阅读兴趣 [体裁] 新闻调查 Reading Interests of Senior Middle School Students Recently a survey has been done to find out the reading interests of senior middle school students. In this survey, one thousand senior middle school students from ten schools in Hubei Province were interviewed. They were asked which they liked reading most among the four categories of English articles: news, stories, popular science articles and articles about learning methods. The survey shows that more than half of the students like to read news most. Twenty-six percent of the students say that English stories are their favorite. Only seven percent of the students are most interested in reading articles about learning methods. However, the number of students who enjoy reading popular science articles doubles that of those who prefer reading articles about learning methods.   经典例句 [亮词] 1.find out 发现;找到 2.more than 多于 3.be most interested in 对……最感兴趣 [典句] They were asked which they liked reading most among the four categories of English articles:news,stories,popular science articles and articles about learning methods. 他们被要求在他们最喜欢读英语文章的四大类:新闻、故事、科普、文章的学习方法。 1.(2011·湖北高考)Giving up my job to go back to full-time education was a big ________,but now I know it was the best decision I ever made. A.project      B.commitment C.competition D.ambition [解题指导] 句意:放弃自己的工作,回到学校接受全日制的教育,这是一项重大的决定,但现在我知道了,这是我作出的最好的决定。考查名词辨析。四个名词选项的主要含义:A“方案,项目,工程”;B“承诺,允诺,保证”;C“竞争,竞赛”;D“雄心,野心”。与句中的decision呼应,本空选B表示“承诺”。 [正确答案] B 2.(2011·重庆高考)Shirley,a real book lover,often brings home many books to read ________ the library. A.in B.for C.by D.from [解题指导] 句意:雪莉,一个真正爱读书的人,经常从图书馆拿许多书回家来读。本题考查介词辨析。A“在……里”;B“为了,由于”;C“被,由,经由,靠,通过,用”;D“从”。根据句意可知答案为D项。 [正确答案] D 3.(2012·武汉模拟)________ natural resources,it is one of the poorest countries in Western Europe. A.In terms of B.In case of C.As a result of D.In face of [解题指导] 考查介词短语辨析。句意:就自然资源而言,它是西欧最贫乏的国家之一。in terms of“就……而言”,符合语意。in case of“如果,假使”;as a result

文档评论(0)

1亿VIP精品文档

相关文档