2018版高考英语二轮复习: 专题限时集训4 主旨大意之确定文章标题和概括全文主题.docVIP

2018版高考英语二轮复习: 专题限时集训4 主旨大意之确定文章标题和概括全文主题.doc

  1. 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
  2. 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载
  3. 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
  4. 4、该文档为VIP文档,如果想要下载,成为VIP会员后,下载免费。
  5. 5、成为VIP后,下载本文档将扣除1次下载权益。下载后,不支持退款、换文档。如有疑问请联系我们
  6. 6、成为VIP后,您将拥有八大权益,权益包括:VIP文档下载权益、阅读免打扰、文档格式转换、高级专利检索、专属身份标志、高级客服、多端互通、版权登记。
  7. 7、VIP文档为合作方或网友上传,每下载1次, 网站将根据用户上传文档的质量评分、类型等,对文档贡献者给予高额补贴、流量扶持。如果你也想贡献VIP文档。上传文档
查看更多
专题限时集训(四) 主旨大意之确定文章标题和概括全文主题(对应学生用书第97页)A (2017·云南省11校跨区调研考试)If our kids dont falland no doubt shed had a long day with the other kids and it had slipped her mind.After waiting at school for an hour,I walked the three miles home,and when I got to my house,I shut our front door with anger,stormed into the kitchen and screamed in my moms face that shed forgotten me. Later that night,my dad told me I no longer had a ride to school the next day.I figured my mom would still take me,but when the morning came,she refused.It was midterm,and as a straight-A student ready to start college applications,being late wasnt an option.In my mind,missing these tests would have been the end of my academic career.I begged my mom,I told her she was ruining my future and everything Id worked for.But she held_her_ground,and that day, I walked to school.And I missed my tests. My mom didnt rescue me from failure.She let me suffer from it.She let me figure it out.She let me learn.Now,as a mom myself,Ive realized that I want my kids to experience failure because failure is how we grow,learn and think outside of ourselves. Its how we self-educate to learn whats right and respectable,and whats not.Its how we become responsible and enthusiastic. Falling down makes us better,because we learn how to get up. 【语篇解读】 本文作者通过亲身体会告诉我们:失败让我们变得更好因为我们在失败中学会成长。1.Why did the author shout at her mother? A.Because she was tired after walking home. B.Because she missed some important tests. C.Because her mother had ruined her future. D.Because her mother didnt pick her up home. D [考查细节理解。根据第一段的“After waiting at school for an hour face that shed forgotten me.”可知作者在学校等了一个小时后来自己走回了家因此她对妈妈没有去学校接她非常生气。故选D。]2.How does the author feel about her experience now? A.Disappointed.     B.Merciful.C [考查推理判断。根据第三段中的“Now说明作者现在认为她之前的经历对她是有益的(Beneficial)。]3.What does the underlined phrase“held her ground” in Paragraph 2 mean? A.Stuck to her decision. B.Gave in to me. C.Said yes to me. D.Stayed in the place. A [考查词义猜测。根据第二段的“But

您可能关注的文档

文档评论(0)

se7en糖果 + 关注
实名认证
文档贡献者

该用户很懒,什么也没介绍

1亿VIP精品文档

相关文档