英语阅读理解专题推理判断题解题技巧.pptVIP

英语阅读理解专题推理判断题解题技巧.ppt

  1. 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
  2. 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载
  3. 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
  4. 4、该文档为VIP文档,如果想要下载,成为VIP会员后,下载免费。
  5. 5、成为VIP后,下载本文档将扣除1次下载权益。下载后,不支持退款、换文档。如有疑问请联系我们
  6. 6、成为VIP后,您将拥有八大权益,权益包括:VIP文档下载权益、阅读免打扰、文档格式转换、高级专利检索、专属身份标志、高级客服、多端互通、版权登记。
  7. 7、VIP文档为合作方或网友上传,每下载1次, 网站将根据用户上传文档的质量评分、类型等,对文档贡献者给予高额补贴、流量扶持。如果你也想贡献VIP文档。上传文档
查看更多
推理判断题 推理判断题属于高层次阅读理解题, 既要求考生透过文章表面信息推测文章隐含意思, 又要求考生对作者的态度、意图及文章细节的发展做出正确的推理判断,解答该类题时,学生一定要力求从作者的角度去考虑,千万不可脱离原文而仅凭个人的看法而主观臆断,绝不可空穴来风,无中生有,一定高根据作者的字里行间来推测(Read between the lines) 做推理判断题时要善于抓住某一段话中的关键信息,即某些关键词或短语去分析、推理、判断,利用逆向或正面推理,从而推断出对应信息所隐含的深层含义。若对全文信息进行推断,则有时需要在弄懂全文意思的基础上,整合与题目相关的有用信息,综合起来去推理判断,从而确定最佳结论。 07、08广东高考阅读理解推理判断题: 解题技巧: 通过寻读法---迅速找到相关的信息点,根据文章的字面意义,由表及里,由浅入深的推理、判断!一定要做到: Several different bison species have lived on the North American continent since the Ice Age; today only two exist. The wood bison is the larger of the two, and is now found mostly in western Canada. Better known in the United States is the Plains bison, or buffalo. At one time, herds of these animals could be sighed almost everywhere from the Appalachian Mountains in the East to the Rocky Mountains in the West. ● The author implies that several types of bison______. A. live outside the United Stated and Canada B. are well adapted to swampy terrain C. existed before the Ice Age D. have been killed or have died out Do you always understand the directions on a bottle of medicine? Do you know what is meant by “Take only as directed?” Read the following directions and see if you understand them. “To reduce pain, take two tablets with water, followed by one tablet every eight hours, as required. For night-time and early morning relief take two tablets at bedtime. Do not take more than six tablets in twenty-four hours. For children six to twelve years old, give half the amount. For children under six years old, ask your doctor’s advice. Reduce the amount of if you suffer from restless or sleeplessness after taking the medicine.” It can be inferred from the directions that this medicine _______. A. helps you to fall asleep quickly B. may be dangerous to small children C. cannot be taken if one feels sleepy D. shouldn’t be taken by children under six We can achieve knowledge either actively or passively. We achieve it actively by direct experience

文档评论(0)

ranfand + 关注
实名认证
文档贡献者

该用户很懒,什么也没介绍

1亿VIP精品文档

相关文档