辽宁高一英语2019年上半年期末考试免费试卷完整版(含答案和解析).docxVIP

辽宁高一英语2019年上半年期末考试免费试卷完整版(含答案和解析).docx

  1. 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
  2. 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载
  3. 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
  4. 4、该文档为VIP文档,如果想要下载,成为VIP会员后,下载免费。
  5. 5、成为VIP后,下载本文档将扣除1次下载权益。下载后,不支持退款、换文档。如有疑问请联系我们
  6. 6、成为VIP后,您将拥有八大权益,权益包括:VIP文档下载权益、阅读免打扰、文档格式转换、高级专利检索、专属身份标志、高级客服、多端互通、版权登记。
  7. 7、VIP文档为合作方或网友上传,每下载1次, 网站将根据用户上传文档的质量评分、类型等,对文档贡献者给予高额补贴、流量扶持。如果你也想贡献VIP文档。上传文档
查看更多
辽宁高一英语2019年上半年期末考试免费试卷完整版 1、阅读理解 Easy floating If you have ever been swimming in the ocean, you may have noticed that sea water is easier to float in than pool water. Here’s why: You’ll need ? Two clear bowls ? Food coloring ?Spoon ? Salt ? Two eggs 1. Fill bowls halfway with water. 2. Add 10 tablespoons of salt to one bowl, mix until it dissolves, and then add several drops of color. 3. Carefully put an egg into each bowl of water, and watch what happens. What happens? The egg in the plain water sinks. The egg in the salt water floats. (If the salt water egg does not float well, mix more salt into the bowl. ) The water and salt particles (粒子) in the salt water bowl are closer together than plain water particles are. They press harder against the egg than the plain water particles do and the egg floats. 【1】The purpose of the experiment is to explain ________. A. why the egg floats in the salt water B. why people float more easily in the sea C. how we can make the egg float in water D. how the water and salt particles act together 【2】According to the text, if the egg in the salt water doesn’t float, which is the reason? A. The water is too hot. B. The egg is not fresh. C. The bowl is too small. D. The salt is not enough. 【3】Why does the egg float in the salt water instead of in the plain water? A. The egg gets more pressure. B. The salt particles press harder. C. The water particles are closer. D. The food coloring gives a force. 【答案】 【1】B 【2】D 【3】A 【解析】 这是一篇科普类阅读。文章通过做实验的方法,解释了为什么人们更容易漂浮在海水里。 【1】细节理解题。答案定位在第一段If you have ever been swimming in the ocean, you may have noticed that sea water is easier to float in than pool water.可知这个实验的目的是解释为什么人们更容易漂浮在海里,故选B。 【2】推理判断题。根据If the salt water egg does not float well, mix more salt into the bowl.(如果盐水里的鸡蛋不能很好地漂浮,在碗里加入更多的盐。)由此可知如果鸡蛋在盐水中不漂浮,是因为盐不够,故选D。 【3】推理判断题。答案定位在最后一段They press harder against the egg than the plain water particles do and the egg floats.(它们比普通的水粒子对鸡蛋的压力更大,鸡蛋就会漂浮起来。)由此推断出鸡蛋浮在盐水里而

您可能关注的文档

文档评论(0)

rookieLie + 关注
实名认证
文档贡献者

该用户很懒,什么也没介绍

1亿VIP精品文档

相关文档