- 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
- 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载。
- 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
- 4、该文档为VIP文档,如果想要下载,成为VIP会员后,下载免费。
- 5、成为VIP后,下载本文档将扣除1次下载权益。下载后,不支持退款、换文档。如有疑问请联系我们。
- 6、成为VIP后,您将拥有八大权益,权益包括:VIP文档下载权益、阅读免打扰、文档格式转换、高级专利检索、专属身份标志、高级客服、多端互通、版权登记。
- 7、VIP文档为合作方或网友上传,每下载1次, 网站将根据用户上传文档的质量评分、类型等,对文档贡献者给予高额补贴、流量扶持。如果你也想贡献VIP文档。上传文档
查看更多
2020-2021高考英语试卷任务型阅读题分类汇编(附答案)
一、高中英语任务型阅读
1.根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
??? Every animal sleeps, but the reason for this has remained foggy. When lab rats are not allowed to sleep, they die within a month.________
??? One idea is that sleep helps us strengthen new memories. ________ We know that, while awake, fresh memories are recorded by reinforcing (加强) connections between brain cells, but the memory processes that take place while we sleep have been unclear.
??? Support is growing for a theory that sleep evolved so that connections between neurons (神经元) in the brain can be weakened overnight, making room for fresh memories to form the next day.________
??? Now we have the most direct evidence yet that he is right.________ The synapses in the mice taken at the end of a period of sleep were 18 per cent smaller than those taken before sleep, showing that the connections between neurons weaken while sleeping.
??? If Tononis theory is right, it would explain why, when we miss a nights, we find it harder the next day to concentrate and learn new information — our brains may have smaller room for new experiences.
??? Their research also suggests how we may build lasting memories over time even though the synapses become thinner. The team discovered that some synapses seem to be protected and stayed the same size. ________ You keep what matters, Tononi says.
A. We should also try to sleep well the night before.
B. Its as if the brain is preserving its most important memories.
C. Thats why students do better in tests if they get a chance to sleep after learning.
D. Similarly, when people go for a few days without sleeping, they get sick.
E. The processes take place to stop our brains becoming loaded with memories.
F. Tononis team measured the size of these connections, or synapses, in the brains of 12 mice.
G. Sleep is the price we pay for learning, says Giulio Tononi, who developed the idea.
【答案】D;C;G;F;B
【解析】文章大意:这是一篇说明文。主要介绍了睡觉对神经元的影响。
(1)考查细节理解。根
您可能关注的文档
- 2020-2021高考英语任务型阅读试题(含答案).doc
- 2023-2024备战中考数学专题训练---锐角三角函数的综合题分类含答案解析.doc
- 2023-2024备战中考数学综合题专题复习【锐角三角函数】专题解析含详细答案.doc
- 2023-2024初三培优易错试卷锐角三角函数辅导专题训练含答案解析.doc
- 2023-2024初三数学 锐角三角函数的专项 培优易错试卷练习题及详细答案.doc
- 2023-2024九年级数学锐角三角函数的专项培优 易错 难题练习题及答案.doc
- 2023-2024中考数学《锐角三角函数的综合》专项训练及答案.doc
- 2023-2024中考数学备考之锐角三角函数压轴突破训练∶培优篇及详细答案.doc
- 2023-2024中考数学二轮 锐角三角函数 专项培优含答案解析.doc
- 2023-2024中考数学锐角三角函数提高练习题压轴题训练附答案.doc
原创力文档


文档评论(0)