谜语类粤语冷笑话(3篇).docxVIP

  • 36
  • 0
  • 约2.35千字
  • 约 6页
  • 2023-12-08 发布于四川
  • 举报

谜语类粤语冷笑话(3篇)

谜语类粤语冷笑话1

1.小明自己做暑期作業,第二日,佢死咗,點解?Ans:因為自作業(孽),不可活

2.點解唔可以係船上講笑話?

Ans:因為個海聽到會笑,咁就會引起海嘯

3.話說有間名牌鋪頭一折大減價,有個女人走做入去掃貨,但佢買完出嚟之後就死咗

佢究竟點死?

Ans:抵死

4.鍵盤入面邊個掣最靚仔?

Ans:F4

5.有乜野慘過食屎?

Ans:食兩舊屎

6.隆胸兩邊隆晒要一萬,但隆一邊只需三千,估一四字成語

Ans:一波三折

7.巴斯光年殺左條龍之後變左咩?

Ans:殺龍巴斯

8.英文有廿六個英文字母,當E同T走咗之後,會剩低幾多個英文字母?

Ans:21個,因為ET搭UFO走咗

9.大口仔搽紅唇膏,估一英文生字

Ans:Direction(大red唇)

10.六減二幾時等於零?

Ans:做六嘅手勢果阵

11.恭喜發財,估一國家名

Ans:比利時(俾利是)

12.點解呢個世界上有東京、南京、北京但係冇西京?

Ans:因為西經俾唐三藏拎咗

13.阿明同阿珊去打劫銀行,但係事敗逃亡,不过dpol.ice追捕果阵唔追阿明,淨係死追阿珊,點

文档评论(0)

1亿VIP精品文档

相关文档