- 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
- 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载。
- 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
- 4、该文档为VIP文档,如果想要下载,成为VIP会员后,下载免费。
- 5、成为VIP后,下载本文档将扣除1次下载权益。下载后,不支持退款、换文档。如有疑问请联系我们。
- 6、成为VIP后,您将拥有八大权益,权益包括:VIP文档下载权益、阅读免打扰、文档格式转换、高级专利检索、专属身份标志、高级客服、多端互通、版权登记。
- 7、VIP文档为合作方或网友上传,每下载1次, 网站将根据用户上传文档的质量评分、类型等,对文档贡献者给予高额补贴、流量扶持。如果你也想贡献VIP文档。上传文档
查看更多
Module 5
Ⅰ.阅读理解
A
(2015·课标Ⅱ,C)
More students than ever before are taking a gap year (间隔年)before going to university.It used to be called the “year off”between school and university.The gap-year phenomenon originated(起源) with the months left over to Oxbridge applicants between entrance exams in November and the start of the next academic year.
This year,25,310 students who have accepted places in higher education institutions have put off their entry until next year,according to statistics on university entrance provided by the University and College Admissions Service(UCAS).
That is a record 14.7% increase in the number of students taking a gap year.Tony Higgins from UCAS said that the statistics are good news for everyone in higher education.“Students who take a well-planned year out are more likely to be satisfied with,and complete,their chosen course.Students who take a gap year are often more mature and responsible,”he said.
But not everyone is happy.Owain James,the president of the National Union of Students(NUS),argued that the increase is evidence of student hardship—young people are being forced into earning money before finishing their education.“New students are now aware that they are likely to leave university up to £15,000 in debt.It is not surprising that more and more students are taking a gap year to earn money to support their study for the degree.NUS statistics show that over 40% of students are forced to work during term time and the figure increases to 90% during vacation periods,”he said.
语篇解读:本文讲述了在美国,越来越多的高中毕业生通过休学一年的方式(gap year)来积累经验,为未来的大学生活做准备,但是也有人认为,在这一年里很多学生不得不被迫打工赚取上学的费用。
1.What do we learn about the gap year from the text?
A.It is flexible in length. B.It is a time for relaxation.
C.It is increasingly popular.D.It is required by universities.
答案:C 细节理解题。由第一段第一句“More students than ever before are taking a gap-year (间隔年)before going to university.”及第三段第一句“That is a record 14.7% increase in the number of students taking a gap year.”可知,间隔
您可能关注的文档
- 【赢在高考】2016高三英语二轮复习 专题三 形容词与副词课件.ppt
- 【赢在高考】2016高三英语二轮复习 专题十 状语从句考点精练.doc
- 【赢在高考】2016高三英语二轮复习 专题十 状语从句课件.ppt
- 【赢在高考】2016高三英语二轮复习 专题十八 主旨归纳题考点精练.doc
- 【赢在高考】2016高三英语二轮复习 专题十二 情景交际课件.ppt
- 【赢在高考】2016高三英语二轮复习 专题十九 推理判断题考点精练.doc
- 【赢在高考】2016高三英语二轮复习 专题十九 推理判断题课件.ppt
- 【赢在高考】2016高三英语二轮复习 专题十六 说明文考点精练.doc
- 【赢在高考】2016高三英语二轮复习 专题十六 说明文课件.ppt
- 【赢在高考】2016高三英语二轮复习 专题十七 细节理解题考点精练.doc
- 【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 5 A Trip Along the Three Gorges练习 外研版必修4.doc
- 【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 5 Cloning练习 外研版选修6.doc
- 【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 5 Great People and Great Inventions of Ancient China练习 外研版必修3.doc
- 【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 5 Newspapers and Magazines练习 外研版必修2.doc
- 【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 5 The Great Sports Personality练习 外研版必修5.doc
- 【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 5-6 Ethnic Culture & The World’s Cultural Heritage练习 外研版选修7.doc
- 【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 5-6 The Conquest of the Universe & The Tang Poems练习 外研版选修8.doc
- 【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 6 Animals in Danger练习 外研版必修5.doc
- 【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 6 Films and TV Programmes练习 外研版必修2.doc
- 【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 6 Old and New练习 外研版必修3.doc
原创力文档


文档评论(0)