- 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
- 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载。
- 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
- 4、该文档为VIP文档,如果想要下载,成为VIP会员后,下载免费。
- 5、成为VIP后,下载本文档将扣除1次下载权益。下载后,不支持退款、换文档。如有疑问请联系我们。
- 6、成为VIP后,您将拥有八大权益,权益包括:VIP文档下载权益、阅读免打扰、文档格式转换、高级专利检索、专属身份标志、高级客服、多端互通、版权登记。
- 7、VIP文档为合作方或网友上传,每下载1次, 网站将根据用户上传文档的质量评分、类型等,对文档贡献者给予高额补贴、流量扶持。如果你也想贡献VIP文档。上传文档
查看更多
专题能力训练十七 阅读理解(八)
A
(2014·安徽合肥第一次质检)
Steve knew he’d been adopted as a baby,and when he turned 18,in 2003,he decided he’d try to track down his birth mother.The agency from which he’d been adopted gave him his mother’s name,Tallady.But online searches didn’t turn up any results about it,and Steve had to let it go.
In 2007,though,he searched for the name again online.This time,the search results included a home address near the Lowe’s store where Steve,then 22,worked as a deliveryman.When he mentioned the coincidence to his boss,his boss said,“You mean Tallady,who works here?”
Steve and Tallady,a cashier,had said hello to each other a few times at the store,but they’d never really talked.He hadn’t even known her name.Steve thought there was no possible way she was his mother though they shared the same name.For a few months,Steve avoided Tallady.“I wasn’t sure how to approach her,” he told a local reporter.Finally,the agency volunteered to arrange their reunion.
When Tallady realized that the nice guy she’d been waving at was his son,she sobbed.She’d always hoped to meet her birth son one day.Later that day,mother and son talked for almost three hours at a nearby bar.She’d given him up for adoption in 1985,when she was 23.“I wasn’t ready to be a mother,” she told him.Married with two other children,Tallady says,“I have a complete family now.”
1.Steve gave up the online search for his birth mother in 2003 because .?
A.the agency didn’t give him any help
B.there was no information about his mother
C.his mother didn’t respond to him online
D.he missed the information about his mother
答案:B
解析:细节推理题。根据第一段说明可知,Steve想通过在线搜索来找到生母的信息,但网上没有出现结果,所以他只能放弃。故选B项。
2.What did Steve find about his mother online in 2007?
A.Her home address. B.Her full name.
C.Her boss’s name. D.Her new job.
答案:A
解析:细节判断题。根据第二段第二句可知,2007年他搜索到了一个家庭住址。故选A项。
3.Why did Steve avoid Tallady for months?
A.Because she didn’t want to talk to him.
B.Because he was not fully prepared for the reunion
您可能关注的文档
- 【高考领航】2016届高三英语二轮复习 题型攻略 专题1 阅读理解 位高“分”重 第1节 拨云见日 巧解细节理解检测.doc
- 【高考领航】2016届高三英语二轮复习 题型攻略 专题1 阅读理解 位高“分”重 第2节 顺藤摸瓜 明辨词义猜测检测.doc
- 【高考领航】2016届高三英语二轮复习 题型攻略 专题1 阅读理解 位高“分”重 第3节 字斟句酌 理顺推理判断检测.doc
- 【高考领航】2016届高三英语二轮复习 题型攻略 专题1 阅读理解 位高“分”重 第4节 高瞻远瞩 锁定主旨大意检测.doc
- 【高考领航】2016届高三英语二轮复习 题型攻略 专题1 阅读理解 位高“分”重 第5节 画龙点睛 勾勒篇章结构检测.doc
- 【高考领航】2016届高三英语二轮复习 题型攻略 专题3 语法填空 原来是它 第1节 高屋建瓴 整体把握检测.doc
- 【高考领航】2016届高三英语二轮复习 题型攻略 专题3 语法填空 原来是它 第2节 有根可寻 攻克提示类检测.doc
- 【高考领航】2016届高三英语二轮复习 题型攻略 专题3 语法填空 原来是它 第2节 有根可寻 攻克提示类课件.ppt
- 【高考领航】2016届高三英语二轮复习 题型攻略 专题4 短文改错 有错必纠 第1节 高屋建瓴 整体把握课件.ppt
- 【高考总动员】2016届高考英语一轮复习 Unit 1-Unit 3试题 北师大版必修1.doc
原创力文档


文档评论(0)