初级中学英语阅读练习演示课件.pptVIP

  • 5
  • 0
  • 约4.32千字
  • 约 8页
  • 2017-04-21 发布于四川
  • 举报
初级中学英语阅读练习演示课件

;阅读理解题目设置大揭秘;细节认定题。此类题主要考查学生对相关信息的识别能力,旨在考查学生对短文的关键词句、某个具体事实、具体情节或特定的细节是否注意和理解。 【考题再现】(2007兰州中考题) Vision-phones can be of great use when you have somethings to show the person whom you are calling.It may also have other uses in the future.Some day you may be able to call up a library and ask to read a book right over your vision-phone.You may be able to do some shopping through it, too. 59.In the future, you can use a vision-phone to ________. A.read a book B.ask an assistant to read a book for you C. ask an assistant to bring you a book D. ask an assistant to do some shopping for you;二、词语释义题。这类题要求学生对短文中某些词(组)或句子作出解释。其题型的提问方式有:(1)The word “…”in the passage means _______.(2)The word “…”in the passage probably means ____.(3)What does the underlined word mean “…” mean in the passage? 【考题再现】(2007重庆中考题) When Jack first heard about these children, he wanted to help them. Once Jack went to meet a little girl in Africa. “When I met her, I felt very very happy.” He said “And I saw that the money was used for a good cause. I want to do everything I want to go on helping those children.” 65.The underlined words “for a good cause” means “_______” in Chinese. A. 施舍 B. 行善 C. 优惠 D. 赏赐;三、判断推理题。此类题要求考生根据字面意思推出隐含的意思。有的也考查考生透过文章的表面文字信息进行分析、归纳等。其题型的提问方式有:Which of the following is right/true/wrong?/Which of the following is Not True in the passage?/From the passage we can see_____/The sentence “…”in the passage means ______?等。 【考题再现】(2007天津中考题) The deep sea is not an easy place to live in. It is cold and dark. The deeper it is, the less light there is.At the depth of about 3,000feet, there is not light at all. Besides the cold and darkness, sea animals face a third danger—other animals. Animals eat! They must find food to eat. Many animals eat plants. However, some eat meat. 63. How many dangers will animals meet in the deep sea according to the passage? A. One B. Two C. Three D.Four 65.According to the passage, which of the following is WRONG? A. Whe

文档评论(0)

1亿VIP精品文档

相关文档