文体分类突破.pptVIP

  1. 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
  2. 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载
  3. 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
  4. 4、该文档为VIP文档,如果想要下载,成为VIP会员后,下载免费。
  5. 5、成为VIP后,下载本文档将扣除1次下载权益。下载后,不支持退款、换文档。如有疑问请联系我们
  6. 6、成为VIP后,您将拥有八大权益,权益包括:VIP文档下载权益、阅读免打扰、文档格式转换、高级专利检索、专属身份标志、高级客服、多端互通、版权登记。
  7. 7、VIP文档为合作方或网友上传,每下载1次, 网站将根据用户上传文档的质量评分、类型等,对文档贡献者给予高额补贴、流量扶持。如果你也想贡献VIP文档。上传文档
查看更多
5. The purpose of the text is to_______ . blame those who don’t love themselves B. tell us the world we are living in is a real one C. encourage people to love themselves D. comfort those who don’t love themselves 5. C 主旨大意题。从文中最后一段,可看出作者的写作意图是鼓励人们学会爱自己。作者通过告诉大家“事物总有黑白、好坏两个方面”,鼓励人们不要因为自己有缺点就不敢去爱自己,这呼应了第段中提到的“人们不敢爱自己是因为他们知道自己有缺点”。全文行文严谨,思路清晰。 Remember, everything is considered either as perfectly wonderful or absolutely abominable. We will not suffer from disappointments and we don’t have to blame, because we won’t live in a world where only black or white exists. Learn to love yourself and live in a real world. (5) 1. The author compares life to a (an) . A. opportunity B. school C. lesson D. curriculum 1. B 细节理解题。根据第一段第1句可知,作者把生命比喻为一所全日制学校。 You are enrolled in a full-time school called “life”. Each day in this school you will have the opportunity to learn lessons. You may like the lessons or hate them, but they are without doubt part of your curriculum. 2. The author does NOT agree that____ . A. everyone has his unique experience B. challenges that people come across are different C. whether to learn something depends on people themselves D. people blessed with luck will suffer from misfortune 2. D 细节理解题。第四段第1句、第四段最后一句找到依据。第四段最后一句的意思是:有一点是肯定的,那些注定要学的知识与经验你定会有缘相识。至于是否愿意学,则完全取决于你自己。 As you travel through your lifetime, … The only thing you can count on for certain is that you will be presented with all the lessons that you specifically need to learn; whether you choose to learn them or not is entirely up to you. 3. The underlined word “disparity” in Para. 5 is closest in meaning to . difference B. Comparison C. balance D. uniqueness 3. A 根据前文don’t compare and (don’t) focus得到提示,该句的意思是:但是要谨记:不要与周围的人相比,计较不同的经验和教训。disparity意思是“差距”。 4. It can be inferred from the text that_____ . A. everyone has to further his study in a full-time school B. the meaning of life varies from person to person C. we don’t have t

文档评论(0)

shaoye348 + 关注
实名认证
文档贡献者

该用户很懒,什么也没介绍

1亿VIP精品文档

相关文档