- 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
- 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载。
- 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
查看更多
导与练届高三英语全程复习方略Unit5 The power of nature(新人教版选修6)( 高考)
1. It was _____ that helped promote rapid economic growth in 30 years in Japan. A. manufacturers B. ordinary trains C. Internet D. convenient transportation means 【解析】选D。细节理解题。从第一段的第二句What is less known is that Japan, understanding that fast, efficient transport was the key to a global economy, was the first country in the world to introduce the “Bullet Train”. 可知。 2. France introduced high speed trains to _____ . A. increase the number of passengers B. fight against OPEC C. develop the finance of France D. connect other cities 【解析】选A。细节理解题。从第二段第二句SNGF, the public rail system in France, was losing passengers to other forms of transport and introduced the “TGV” (Train Grande Vitesse) to counteract the trend in 1981. 可知。 3. Which of the following advantages belongs to bullet train? A. Speedy and energy-wasting. B. Slow but secure. C. Fast and safe. D. Crowded and expensive. 【解析】选C。细节理解题。根据倒数第一、二段内容可知。 4. What is the feature of the China’s currently fastest train? A. It is the most advanced train in the world. B. It can run faster than any other trains throughout the world. C. It can produce electricity by energy transformation. D. It can go into commercial operation. 【解析】选C。细节理解题。从最后一段倒数第二句When the train is running, it can transfer kinetic energy into electricity, so that it can ensure its electricity supply even when it is cut off from the power grids. 可知。 5. What is the main idea of this passage? A. Bullet trains are the most convenient means of transportation compared with others. B. Bullet trains are the only key to developing the economy of a country. C. Bullet trains can save time and energy for people. D. Bullet trains have many advantages and are accepted by more and more countries. 【解析】选D。主旨大意题。文章主要介绍bullet trains的优点,并有越来越多的国家在使用。故选D项。 Ⅰ. 语音知识 1. alongside A. thank B. strange C. handsome D. bench 2. guarantee A. message B. pattern C. village D. passage 3. survival A. surface B. success
您可能关注的文档
最近下载
- 10万吨有色冶炼废物资源综合利用项目环境影响报告书(重新报批).pdf VIP
- 2.4《最后一片叶子》-【中职专用】高一语文(高教版2023·基础模块上册).pptx VIP
- 军事历史(空军工程大学)网课章节测试答案.pdf
- 案例25-李娟利等与张波集资房买卖的合同 纠纷上诉案.docx VIP
- MAYA灯光材质渲染.ppt VIP
- 中西文化对比提升学生视野教学研究课题报告.docx
- 《材质与灯光渲染》教学大纲.docx VIP
- 《角色绑定与动画》教学大纲.docx VIP
- 高标准农田建设项目复核审计服务115页.docx VIP
- 临床输血操作技术规范、输血制度(2025版).pptx VIP
原创力文档


文档评论(0)