高考英语一轮总复习 周周测一 阅读理解专练3 主旨大意类.docVIP

高考英语一轮总复习 周周测一 阅读理解专练3 主旨大意类.doc

  1. 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
  2. 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载
  3. 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
  4. 4、该文档为VIP文档,如果想要下载,成为VIP会员后,下载免费。
  5. 5、成为VIP后,下载本文档将扣除1次下载权益。下载后,不支持退款、换文档。如有疑问请联系我们
  6. 6、成为VIP后,您将拥有八大权益,权益包括:VIP文档下载权益、阅读免打扰、文档格式转换、高级专利检索、专属身份标志、高级客服、多端互通、版权登记。
  7. 7、VIP文档为合作方或网友上传,每下载1次, 网站将根据用户上传文档的质量评分、类型等,对文档贡献者给予高额补贴、流量扶持。如果你也想贡献VIP文档。上传文档
查看更多
高考英语一轮总复习 周周测一 阅读理解专练3 主旨大意类

PAGE PAGE 14 专练(三) 主旨大意类 标题归纳类 A (2017·西宁检测一)Peter Jones is a 92-year-old, short, calm and proud man. Every morning he is fully dressed by eight oclock, with his hair fashionably combed and face perfectly shaved even though he is unable to see anything. He would move to a nursing home today. His wife of 70 years old has recently passed away, making the move necessary. After hours of waiting patiently in the entrance hall of the nursing home, he smiled sweetly when told his room was ready. As he moved his walking stick skillfully to the elevator, the nurse provided a visual description of his tiny room. “I love it,” he stated with enthusiasm. “Mr. Jones, you havent been in the room,” said the nurse. “That doesnt have anything to do with it,” he replied. “Happiness is something you decide on ahead of time. Whether I like my room or not doesnt depend on how the furniture is arranged... its how I arrange my mind. I have already decided to love it. Its a decision I make every morning when I wake up. I have a choice: I can spend the day in bed complaining of the difficulty I have with the parts of my body that no longer work, or get out of bed and be thankful for the ones that do.” Each day is a gift, and as long as we are alive. Well focus on the new day and all the happy memories weve stored just as Mr. Jones does. 1. What do we know about Mr. Jones? A. He is a blind but very neat. B. His wife died many years ago. C. He likes playing the piano. D. His room in the nursing home is big. 2. How did Mr. Jones feel about his room in the nursing home? A. Worried. B. Curious. C. Disappointed. D. Satisfied. 3. The underlined word “it” in Paragraph 3 refers to “________”. A. the furniture B. the room C. a decision D. a gift 4.What would be the best title for the text? A. Each Day Is a Gift B. Be Always Grateful C. Living in a Nursing Room D. Arrange Your Mind Eve

您可能关注的文档

文档评论(0)

开心果 + 关注
实名认证
文档贡献者

该用户很懒,什么也没介绍

1亿VIP精品文档

相关文档