- 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
- 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载。
- 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
- 4、该文档为VIP文档,如果想要下载,成为VIP会员后,下载免费。
- 5、成为VIP后,下载本文档将扣除1次下载权益。下载后,不支持退款、换文档。如有疑问请联系我们。
- 6、成为VIP后,您将拥有八大权益,权益包括:VIP文档下载权益、阅读免打扰、文档格式转换、高级专利检索、专属身份标志、高级客服、多端互通、版权登记。
- 7、VIP文档为合作方或网友上传,每下载1次, 网站将根据用户上传文档的质量评分、类型等,对文档贡献者给予高额补贴、流量扶持。如果你也想贡献VIP文档。上传文档
查看更多
国际货运代理人《专业英语》模拟题汇总
国际货运代理人《专业英语》模拟题(一)
一、单项选择题
1. Which of the following risk is not the political risk in international trade?
A. war risk
B. cancellation of import license
C. transfer risk
D. risk of non-acceptance
答案:D
2. According UCP600, the terms “the end of July, 2008” in the L/C shall be construed as ( )
A. from July 21st to July 31st
B. from July 1st to July 15th
C. from July 11th to July 20th
D. from July 1st to July 10th
答案:A
3. Which of the following documents can be used to exchange for the bill of lading ( )
A. mate’s receipt
B. sea waybill
C. shipping notes
D. manifest
答案:A
4. Both in voyage and time chartering, the shipowner is responsible for ( ).
A. discharging
B. fuel
C. demurrage
D. wages of crew
答案:D
5. Which of the following risks are not covered in FPA ( )
A. lightning
B. partial loss
C. general average
D. discharging at a port of distress following a sea peril
答案:B
6. The B/L can be issued by ( )
A. consignor
B. notify party
C. carrier
D. consignee
答案:C
7. Which of the following marine bills of lading cannot be transferred to third parties? ( )
A. Order Bills of Lading
B. Straight Bills of Lading
C. Shipped Bills of Lading
D. Clean Bills of Lading
答案:B
8. Usually, the AWB is non-negotiable, the goods must be sent to the ( ) titled in the air waybill.
A. consignor
B. consignee
C. carrier
D. notify party
答案:B
9. ( ) are rates that are applicable to named types of freight.
A. Specific Commodity Rates
B. Class Rates
C. General Cargo Rates
D. Contract FAK Rates
答案:A
10. ( ) is one standard form of bareboat charter party used to any great extent designed by BIMCO.
A. BARECOM form
B. GENCON form
C. NYPE form
D. BALTIME form
答案:A
11. To the individual consignors, the consolidator is the ( ) while to the actual carrier, he is the ( )
A. consignor/carrier
B. carrier/consignor
C. actual carrier/carrier
D. consignor/actual
您可能关注的文档
最近下载
- T CALC 09—2025 免陪照护服务基本规范.pdf VIP
- 中科软科技java笔试题及答案.docx
- 老年期抑郁障碍诊疗专家共识(2025版)解读PPT课件.pptx VIP
- 学校教学质量提升三年规划方案 (2025—2028).docx
- 市政热力管道施工组织设计.docx VIP
- 2022机械安全风险预警第1部分通则.docx VIP
- 《GBT20001.2-2015标准编写规则第2部分:符号标准》(2025版)深度解析.pptx
- 景点导游 云南实地导游 玉龙雪山.ppt VIP
- GB 50217-2018 电力工程电缆设计标准.docx VIP
- Silver-Russell综合征诊疗共识(2025).pptx VIP
原创力文档


文档评论(0)