高中英语单元测试卷1人教版.pdfVIP

  • 4
  • 0
  • 约2.62万字
  • 约 15页
  • 2021-09-16 发布于湖南
  • 举报
单元测试卷(一) (时间:100 分钟;满分:120 分) Ⅰ.阅读理解(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。 A A new study has claimed that men really are more intelligent than women.The study concluded that mens IQs are almost four points higher than womens. British born researcher John Philippe Ruston says the finding could explain why so few women make it to the top in the workplace. He claims the “glass ceiling” phenomenon is probably due to inferior(较差 的)intelligence,rather than discrimination or lack of opportunity. The University of Western Ontario psychologist(心理学家)reached his conclusion after scrutinizing the results of university tests taken by 100,000 students aged 17 and 18 of both sexes. A focus on the factors such as the ability to quickly grasp of a complex concept, verbal reasoning skills and creativity-some of the key factors of intelligence -showed that the male teenagers had IQs that were an average of 3.63 points higher.The average person has an IQ of around 100. The findings,which held true for all classes and levels of parental education, overturn(推翻)a 100 year conclusion that men and women average the same in general mental ability.They also conflict with evidence that girls do better in school exams than boys. But Professor Ruston argues that the faster maturing of girls leads to them performing better than boys in the classroom. 【语篇解读】 最新科研成果表明,男性比女性智商高。 1.The report is mainly about________. A.a study that shows men are cleverer than women B.the “glass ceiling” phenomenon C.Professor Rustons theory of IQ D.the difference between the male and female 【解析】 主旨大意题。文章第一段第一句话即点明中心,介绍一项研究成果——男性 比女性智商高。 1 / 15 【答案】 A 2 .The underlined word “scrutinizing” in the fourth paragraph probably means________.

文档评论(0)

1亿VIP精品文档

相关文档