Unit+5+What+do+they+do?+2023-2024学年五年级上册英语单元阅读易错特色专项(译林版三起).docxVIP

  • 5
  • 0
  • 约1.2万字
  • 约 11页
  • 2023-08-15 发布于云南
  • 举报

Unit+5+What+do+they+do?+2023-2024学年五年级上册英语单元阅读易错特色专项(译林版三起).docx

精彩阅读 精彩阅读 Unit 5 What do they do? 2023-2024学年五年级上册英语单元阅读易错特色专项 (译林版三起) 【阅读指引】 【单元主题思考】 该单元主题职业名称及其工作内容。与学生的家庭生活,社会生活密切相关。通过本单元的学习,学生能够准确介绍家人的工作,了解社会上多样的职业等,并在与同学的讨论、交流中树立自己的职业理想,提升学习动力。你也很热爱阅读吗?快来加入吧,一定注意阅读方法! 【类文阅读】 My name is John. I am an English boy, but I live in China now. I’m twelve years old. My mother is a teacher. She teaches(教) Chinese in our school. She is a good teacher. She loves her students very much and her students like her a lot. My father is a cook. He is tall. He can cook good food. What am I? Oh, I’m a student. I am in Grade Seven. I have a happy family. 【习题演练】 (? ??) 1.Where does John come from? A.China. B.America. C.England. D.Canada. (? ??) 2.Where is John now? A.In England. B.In China. C.In America. D.In Canada. (? ??) 3.What does John’s father do? A.He’s a farmer. B.He is a teacher. C.He is a cook. D.He is an office worker. (? ??) 4.What does John’s mother do? An English teacher. B.A doctor. C.A nurse. D.A Chinese teacher. (? ??) 5.Which is RIGHT? A.John is 11 years old. B.John’s father is tall. C.John is a student in Class Seven, Grade Seven. D.John and his mother are in different schools. 【答案解析】 本篇短文题型:细节题。需要回文定位原句,寻找答案。 1.C 2.B 3.C 4.D 5.B 【导语】本文讲述了约翰一家人的职业。 1.句意:约翰来自哪里?A中国。B美国。C英国。D加拿大。根据“My name is John. I am an English boy, but I live in China now.”可知他来自英国。故选C。 2.句意:现在约翰在哪里?A在英国。B在中国。C在美国。D在加拿大。根据“I am an English boy, but I live in China now.”可知现他现在在中国。故选B。 3.句意:约翰的爸爸是做什么工作的?A他是农民。B他是老师。C他是厨师。D他是办公室职员。根据“My father is a cook. ”可知他是厨师。故选C。 4.句意:约翰的妈妈是做什么的?A英语老师。B医生。C护士。D语文老师。根据“My mother is a teacher. She teaches(教) Chinese in our school.”可知是语文老师。故选D。 5.句意:哪一个是正确的?A约翰11岁了。B约翰的父亲很高。C约翰是七年级七班的学生。D约翰和他的母亲在不同的学校。根据“My father is a cook. He is tall. ”可知他的爸爸很高。故选B。 我叫约翰。我是一个英国男孩,但我现在住在中国。我十二岁了。我的妈妈是一名老师,她在我们学校教语文,她是一名好老师。她很爱她的学生, 她的学生也很喜欢她。我的爸爸是一名厨师,他很高,他会做好吃的。我是什么? 我叫约翰。我是一个英国男孩,但我现在住在中国。我十二岁了。我的妈妈是一名老师,她在我们学校教语文,她是一名好老师。她很爱她的学生, 她的学生也很喜欢她。我的爸爸是一名厨师,他很高,他会做好吃的。我是什么? 哦。 我是一名学生。我在七年

文档评论(0)

1亿VIP精品文档

相关文档