- 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
- 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载。
- 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
查看更多
第一节话题阅读——环保amp;middot;健康amp;middot;饮食.doc
第一节 话题阅读——环保·健康·饮食
5年真题拓展训练
【原题体验】 (2009·全国Ⅰ·阅读理解C)
We have met the enemy,and he is ours.We bought him at a pet shop.When monkey-pox,a disease usually found in the African rain forest,suddenly turns up in children in the American Midwest,it’s hard not to wonder if the disease that comes from foreign animals is homing in on human beings.“Most of the infections(感染) we think of as human infections started in other animals,”says Stephen Morse,director of the Center for Public Health Preparedness at Columbia University.
It’s not just that we’re going to where the animals are;we’re also bringing them closer to us.Popular foreign pets have brought a whole new disease to this country.A strange illness killed Isaksen’s pets,and she now thinks that keeping foreign pets is a bad idea.“I don’t think it’s fair to have them as pets when we have such a limited knowledge of them,”says Isaksen.
“Laws allowing these animals to be brought in from deep forest areas without stricter control need changing,”says Peter Schantz.Monkey-pox may be the_wake-up_call.Researchers believe infected animals may infect their owners.We know very little about these new diseases.A new bug(病毒) may be kind at first.But it may develop into something harmful(有害的).Monkey-pox doesn’t look a major infectious disease.But it is not impossible to pass the disease from person to person.
64.We learn from Paragraph 1 that the pet sold at the shop may ________.
A.come from Columbia
B.prevent us from being infected
C.enjoy being with children
D.suffer from monkey-pox
答案 D
解析 细节理解题。由第一段可知从宠物店买的宠物感染了一种病毒,故选D项。
65.Why did Isaksen advise people not to have foreign pets?
A.They attack human beings.
B.We need to study native animals.
C.They can’t live out of the rain forest.
D.We do not know much about them yet.
答案 D
解析 细节理解题。由第二段Isaksen说的话可知,她认为目前人们对国外的宠物了解得太少。故选D项。
66.What does the phrase “the wake-up call” in Paragraph 3 most probably mean?
A.a new disease
B.a clear warning
C.a dangerous animal
D.a morning call
答案 B
解析 词
您可能关注的文档
最近下载
- 青少年人际关系与心理健康.docx VIP
- 平高集团GW4-126VI高压交流隔离开关安装使用说明书.docx VIP
- 三级养老护理员国家职业技能培训模块一项目三任务二协助老年人进行雾化吸入.pptx VIP
- 湖南省长沙2025年七年级下学期语文期末试卷含答案.pptx VIP
- 七年级语文秋季开学第一课(统编版2024):“语”你相伴,趣味无穷(快闪+15种趣味游戏).pptx VIP
- 用眼卫生公开课.pptx VIP
- 氪安全技术说明书MSDS.docx VIP
- 英文版我的暑假生活.pptx VIP
- 检验科病例讨论PPT课件.pptx VIP
- 人教版(2024新版)九年级上册化学全册教案教学设计.docx
文档评论(0)