- 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
- 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载。
- 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
- 4、该文档为VIP文档,如果想要下载,成为VIP会员后,下载免费。
- 5、成为VIP后,下载本文档将扣除1次下载权益。下载后,不支持退款、换文档。如有疑问请联系我们。
- 6、成为VIP后,您将拥有八大权益,权益包括:VIP文档下载权益、阅读免打扰、文档格式转换、高级专利检索、专属身份标志、高级客服、多端互通、版权登记。
- 7、VIP文档为合作方或网友上传,每下载1次, 网站将根据用户上传文档的质量评分、类型等,对文档贡献者给予高额补贴、流量扶持。如果你也想贡献VIP文档。上传文档
查看更多
Part One: English Literature
Chapter I An Introduction to Old and Medieval English Literature The Renaissance Period
I. Choose the right answer:
1. Dr. Faustus is a play based on the _____legend of a magician aspiring for ____ and finally meeting his tragic end as a result of selling his soul to the Devil.
A.British/ immorality
B.French/money
C.German/knowledge
D.American/political power
Answer: C (可参考课本P21)
2. _____, is a typical example of Old English poetry, is regarded today as the national epic of the Anglo-Saxons.
A.The Wife’s Complaint
B.Beowulf
C.The Dream of the Rood
D.The Seafarer
Answer: B (可参考课本P1)
3.It’s Chaucer alone who, for the first time in English literature, presented to us a comprehensive realistic picture of the English Society in his masterpiece__________.
A.The Canterbury Tales
B.The Legend of Good Women
C.Troilus and Criseyde
D. The Romaunt of the Rose.
Answer: A (可参考课本P4)
4. The Essence of Renaissance, the most significant intellectual movement, was_____.
A. Geographical exploration
B. Religious reformation
C. Publishing and translation
D. Humanism.
Answer: D (可参考课本P8)
5. “Prince Arthur’s greatest mission is his search for Gloriana, with whom he has fallen in love through a love vision.”The two figures come from_____.
A.Paradise Lost
B.Dr. Faustus
C.The Faerie Queene
D.Hamlet
Answer: C (可参考课本P13)
6. In “Sonnet 18”, Shakespeare_________________.
A.Meditate on the destructive power of time and eternal beauty by poetry.
B.Satirize human’s vanity.
C.Predict the eternity of love.
D.Eulogize the power of the beauty.
Answer: A (P37)
7. ____ gave new vigor to the blank verse with his “mighty lines” and make ’blank verse’ the principle vehicle of expression in drama.
A.Surrey
B.Wyatt
C.Marlowe
D.Sidney
Answer: C (P21)
8. Shakespeare’s greatest tragedies are the following works except____.
A.Hamlet
B.King Lear
C.Romeo and Juliet
D.Othello
Answer: C (P33)
9. The Renaissance refers to between 14th----m
文档评论(0)