2014届高三英语二轮专题:阅读理解 16.docVIP

2014届高三英语二轮专题:阅读理解 16.doc

  1. 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
  2. 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载
  3. 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
  4. 4、该文档为VIP文档,如果想要下载,成为VIP会员后,下载免费。
  5. 5、成为VIP后,下载本文档将扣除1次下载权益。下载后,不支持退款、换文档。如有疑问请联系我们
  6. 6、成为VIP后,您将拥有八大权益,权益包括:VIP文档下载权益、阅读免打扰、文档格式转换、高级专利检索、专属身份标志、高级客服、多端互通、版权登记。
  7. 7、VIP文档为合作方或网友上传,每下载1次, 网站将根据用户上传文档的质量评分、类型等,对文档贡献者给予高额补贴、流量扶持。如果你也想贡献VIP文档。上传文档
查看更多
2014届高三英语二轮专题:阅读理解 16.doc

2014届高三英语二轮专题:阅读理解 In 1978, I was 18 and was working as a nurse in a small town about 270 km away from Sydney, Australia. I was looking forward to having five days off from duty. Unfortunately, the only one train a day back to my home in Sydney had already left. So I thought Id hitch a ride (搭便车). I waited by the side of the highway for three hours but no one stopped for me. Finally, a man walked over and introduced himself as Gordon. He said that although he couldnt give me a lift, I should come back to his house for lunch. He noticed me standing for hours in the November heat and thought I must be hungry. I was doubtful as a young girl but he assured (使…放心)me I was safe, and he also offered to help me find a lift home afterwards. When we arrived at his house, he made us sandwiches. After lunch, he helped me find a lift home. Twenty-five years later, in 2003, while I was driving to a nearby town one day, I saw an elderly man standing in the glaring heat, trying to hitch a ride. I thought it was another chance to repay someone for the favour Id been given decades earlier. I pulled over and picked him up. I made him comfortable on the back seat and offered him some water. After a few moments of small talk, the man said to me, “You havent changed a bit, even your red hair is still the same.” I couldnt remember where Id met him. He then told me he was the man who had given me lunch and helped me find a lift all those years ago. It was Gordon. 文章大意:本文是一篇故事,讲述了二十五年前“我”被困高速路边,男人提供给我午餐并帮我搭便车回家。二十五年后,我看到一位老人站在烈日下搭便车,我想起了多年前有人对我的帮助,我让老人上了我的车。老人说:“你一点没变”。他就是多年前帮我的那个人。 1.The author had to hitch a ride one day in 1978 because ________. A.her work delayed her trip to Sydney B.she was going home for her holidays C.the town was far away from Sydney D.she missed the only train back home 答案:D 细节理解题。由第一段第三、四句话可知“回家的唯一的火车已经开走了,所以我得搭便车”,故选D项。 2.Which of the following did Gordon do according to Paragraph 2? A.He helped the girl find a ride. B.He gave the girl a ride back home. C.He

文档评论(0)

dingyx0101 + 关注
实名认证
文档贡献者

该用户很懒,什么也没介绍

版权声明书
用户编号:5330140202000002

1亿VIP精品文档

相关文档