2017届高考英语一轮总复习 题型重组专题练6 阅读理解-科普类.docVIP

2017届高考英语一轮总复习 题型重组专题练6 阅读理解-科普类.doc

  1. 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
  2. 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载
  3. 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
  4. 4、该文档为VIP文档,如果想要下载,成为VIP会员后,下载免费。
  5. 5、成为VIP后,下载本文档将扣除1次下载权益。下载后,不支持退款、换文档。如有疑问请联系我们
  6. 6、成为VIP后,您将拥有八大权益,权益包括:VIP文档下载权益、阅读免打扰、文档格式转换、高级专利检索、专属身份标志、高级客服、多端互通、版权登记。
  7. 7、VIP文档为合作方或网友上传,每下载1次, 网站将根据用户上传文档的质量评分、类型等,对文档贡献者给予高额补贴、流量扶持。如果你也想贡献VIP文档。上传文档
查看更多
题型重组专题练六(阅读理解:科普类) A (2016·云南师大附中适应性训练)Contrary to peoples previous knowledge, its food shortage not dietary preference that motivates birds to migrate thousands of miles back and forth between breeding and non-breeding areas each year, a new research shows. “Its not whether you eat insects,fruits or candy bars or where you eat them that counts,but how reliable that day-to-day food source is,” said the study leader W.Alice Boyle of the University of Arizona. To figure out the underlying pressure that drives some birds to leave home for the season,Boyle examined 379 related species of New World flycatchers(捕蝇鸟) and compared their sizes,food types, habitats, migratory behaviors and whether or not they fed in flocks. To compare the birds,the researchers constructed a “supertree” showing the exact evolutionary relationships among different species. A computer analysis then determined whether a particular species was migratory because it ran in the “family” or whether something in the birds environment was forcing it to leave each season.Boyle and her colleagues found that food shortage was the number one issue that predicted a species migratory behavior. “Food availability is the underlying pressure, not diet and habitat,” Boyle said. An alternative strategy that the birds use to handle food shortage is to hunt in flocks, since a group is more likely to find a new source of food than an individual. “If you suffer from food shortage, you have two options,” Boyle said.“You can either hunt with other birds or you can migrate.” 【答案速查】 1-4 ACAB 【语篇解读】 本文是一篇科普说明文。人们一直以为,对食物的偏好是驱使鸟类迁徙的原因;但是最新一项研究表明,食物的短缺才是引起鸟类迁徙的最根本原因。 1.Birds were thought to migrate in order to ________. A.seek their favorite food in a new place B.avoid being constantly hunted C.breed more young in a new place D.adjust themselves to the changes of weather 【解析】 细节理解题。根据第一段第一句中“Contrary to peoples previous knowledge, its food shortage not dietary preference that motivates birds to migrate”可知,是食物的短缺而不是对食物的偏好驱使鸟

您可能关注的文档

文档评论(0)

xuefei111 + 关注
实名认证
文档贡献者

该用户很懒,什么也没介绍

1亿VIP精品文档

相关文档