- 1、本文档被系统程序自动判定探测到侵权嫌疑,本站暂时做下架处理。
- 2、如果您确认为侵权,可联系本站左侧在线QQ客服请求删除。我们会保证在24小时内做出处理,应急电话:400-050-0827。
- 3、此文档由网友上传,因疑似侵权的原因,本站不提供该文档下载,只提供部分内容试读。如果您是出版社/作者,看到后可认领文档,您也可以联系本站进行批量认领。
查看更多
目录
一 中考阅读理解快速解题技巧 2
二 阅读理解训练事实细节题 9
三 主旨大意题训练 14
四 推理判断题命题揭秘及破解技巧 20
五 语义理解题揭秘及破解技巧 26
六 观点态度题命题揭秘及破解技巧 33
七 记叙文 39
八 阅读选词训练 45
九 写作命题研究和解题技巧 49
十 叙事记叙文 50
十一 写人记叙文 52
十二 议论文和图表作文 53
十三 书信、日记、电子邮件 55
一 中考阅读理解快速解题技巧
第1招
A
Every year there is a Spring Festival in China. Usually it is in January or February. It is the most important festival in China.
( ) 1.Which is the most important festival in China?
A. The Mid-Autumn Festival. B. The Spring Festival.
C. Children’s Day. D. Both B and C
B
Being attractive is like being rich, it can help you find happiness, but it doesn’t always make you happy. So maybe the best thing is not to worry too much about how you look, but simply try to be an interesting person. For interesting people have interesting faces, and interesting faces are almost always attractive.
根据短文内容,判断正(T)、误(F)。
( )Not many interesting people are also attractive.
第2招
A
In the early 1990s, the word “Internet” was strange to most people. But today, Internet has become a useful tool for people all over the world. Maybe Internet has been the greatest invention in the field of communication in the history of mankind(人类).
Which title best gives the main idea of the passage?
A. Online Shopping B. Exchanging Information on the Internet
C. The Advantages of the Internet D. Surfing the Websites on the Internet
B
When we talk about stars, especially women stars, it seems that they are always young, pretty and own charming body shapes. But recently a Britain’s Got Talent(英国达人)star Susan Boyle has changed our views absolutely.
According to the passage, which is NOT true?
A. It was the vocal talents that built Susan’s confidence.
B. Susan Boyle was not good at her lesson when at school.
C. Susan Boyle became famous because of her appearance.
D. The writer didn’t think Susan Boyle a good singer at the first sight.
第3招
A
People with blood type A, for example, are considered more likely to be serious, hard-working, and quiet, whi
原创力文档


文档评论(0)