- 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
- 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载。
- 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
查看更多
2018届高考英语阅读主旨大意题);主旨大意题是阅读理解中考生失分最多的题目,因为该类试题不仅考查考生略读文章、领会大意的能力,也对考生的归纳、概括能力提出了较高的要求,文章中没有明显的解题依据,需要考生从文章中提炼、抽取一些关键词、主干句进行加工概括,才能归纳出文章的主旨。此类题目可分为三大类,即标题归纳题、文章大意题和段落大意题。
;[典例] ;This is a basic evolutionary fact,even though most of us don’t think of ourselves as diurnal beings.Yet it’s the only way to explain what we’ve done to the night:We’ve engineered it to receive us by filling it with light.;54.What might be the best title for the passage?( )
A.The Magic Light
B.The Orange Haze
C.The Disappearing Night
D.The Rhythms of Nature;解析 标题归纳题。整篇文章都在说明光污染给生物带来的巨大影响,本来是宁静、舒适的夜晚也被人类设计的灯光所影响。所以,标题应该是The Disappearing Night。;;Compared with common high schools, vocational schools have more advantages. Firstly, in order to promote (促进) the development of vocational education, our country spends a lot of money on it. So you need to pay only a small part of the school fee (学费). Secondly, in here you have already started learning practical skills that you can use all your life. ;But some other students may still worry about how to spend the long three years at high schools. Why? Because they didnt choose the school that suits (适合) them. And finally, when they are still wondering where to go, you are already able to live on your own hands proudly. And perhaps it wont be long before you are on the road to success.
;People take different roads because they have different potentials (潜力). So different students should choose different schools. Go to high school if you think that you can go farther on that road. Choose a key high school if you are lucky enough to have the chance. Enter a vocational school if you are interested in the lessons there and you are better at making things with your hands.
; In a word, think carefully and see what kind of person you are. Remember, always choose things that suit you.;49. What can we learn from the passage?
A. People should take the same road.
B. Key high school students must be good at making things.
C. Clever students are better
文档评论(0)