阅读理解解题技巧主旨大意(公开课课件).pptVIP

阅读理解解题技巧主旨大意(公开课课件).ppt

  1. 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
  2. 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载
  3. 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
  4. 4、该文档为VIP文档,如果想要下载,成为VIP会员后,下载免费。
  5. 5、成为VIP后,下载本文档将扣除1次下载权益。下载后,不支持退款、换文档。如有疑问请联系我们
  6. 6、成为VIP后,您将拥有八大权益,权益包括:VIP文档下载权益、阅读免打扰、文档格式转换、高级专利检索、专属身份标志、高级客服、多端互通、版权登记。
  7. 7、VIP文档为合作方或网友上传,每下载1次, 网站将根据用户上传文档的质量评分、类型等,对文档贡献者给予高额补贴、流量扶持。如果你也想贡献VIP文档。上传文档
查看更多
The harmful effects of advertising are obvious. When you are listening to beautiful music on the radio, a commercial is disturbing when it interrupts your program and changes your mood. Television commercials are the worst of all. Your program is stopped, and you are forced to watch an advertisement unless you actively change the channel or leave the room. I think that there should be laws to limit the advertisers’ right to interrupt TV and radio programs. In general, however, the positive results of advertisements are beneficial to society and individuals. When you do shopping, you can use advertisements in newspapers to compare prices, features, and quality of the product that you want to buy. By being more informed, you can buy something that will benefit you in the long run. With advertisements, people save a lot of time in shopping, looking for jobs and so on. All in all, for a wise and educated shopper, the helpful effects of advertising outweigh the harmful effects. Preparation for writing a summary Find key words Find key sentences Find the main idea 任务一:概括短文要点 常见错误 应对策略 1.无法抓住短文要点 2. 无法摆脱原文句子 a.仔细阅读全文; b.找出关键词(句); c.理清关键词(句)间的关系 d.借助关键词,用自己的语言恰当地概括要点。 Practice Read the passage carefully and find some key words/sentences in it. Topic:________________________ Effect:________________________ Conclusion:______________________ the effects of advertising good and bad (harmful and helpful) more helpful effects Express the main idea of the passage in our own words using about 30 words. The passage mainly tells us the effects of advertising which are harmful and helpful. But the writer thinks there are more helpful effects if people don’t blindly accept everything in the ads One morning, Mr. Hare was running on the road. Suddenly he saw Mr. Tortoise, who was also running on the road towards him. Mr. Hare ran up to Mr. Tortoise and laughed at him. Mr. Tortoise got angry and wouldnt take failure lying down, so he suggested having a

文档评论(0)

gl5000 + 关注
实名认证
文档贡献者

该用户很懒,什么也没介绍

1亿VIP精品文档

相关文档