- 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
- 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载。
- 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
- 4、该文档为VIP文档,如果想要下载,成为VIP会员后,下载免费。
- 5、成为VIP后,下载本文档将扣除1次下载权益。下载后,不支持退款、换文档。如有疑问请联系我们。
- 6、成为VIP后,您将拥有八大权益,权益包括:VIP文档下载权益、阅读免打扰、文档格式转换、高级专利检索、专属身份标志、高级客服、多端互通、版权登记。
- 7、VIP文档为合作方或网友上传,每下载1次, 网站将根据用户上传文档的质量评分、类型等,对文档贡献者给予高额补贴、流量扶持。如果你也想贡献VIP文档。上传文档
查看更多
PAGE 942 ? Chapter 14/Firms in Competitive Markets
Chapter 14/Firms in Competitive Markets ? PAGE 941
PAGE 929
Chapter 14
Firms in Competitive Markets
TRUE/FALSE
1. For a firm operating in a perfectly competitive industry, total revenue, marginal revenue, and average revenue are all equal.
ANS: F DIF: 2 REF: 14-1 NAT: Analytic
LOC: Perfect competition TOP: Average revenue | Marginal revenue
MSC: Interpretive
2. For a firm operating in a perfectly competitive industry, marginal revenue and average revenue are equal.
ANS: T DIF: 2 REF: 14-1 NAT: Analytic
LOC: Perfect competition TOP: Average revenue | Marginal revenue
MSC: Interpretive
3. If a firm notices that its average revenue equals the current market price, that firm must be participating in a competitive market.
ANS: F DIF: 2 REF: 14-1 NAT: Analytic
LOC: Perfect competition TOP: Average revenue
MSC: Interpretive
4. A profit-maximizing firm in a competitive market will increase production when average revenue exceeds marginal cost.
ANS: T DIF: 2 REF: 14-1 NAT: Analytic
LOC: Perfect competition TOP: Average revenue
MSC: Interpretive
5. Because there are many buyers and sellers in a perfectly competitive market, no one seller can influence the market price.
ANS: T DIF: 1 REF: 14-1 NAT: Analytic
LOC: Perfect competition TOP: Competitive markets
MSC: Definitional
6. Firms operating in perfectly competitive markets try to maximize profits.
ANS: T DIF: 2 REF: 14-1 NAT: Analytic
LOC: Perfect competition TOP: Profit maximization
MSC: Applicative
7. In competitive markets, firms that raise their prices are typically rewarded with larger profits.
ANS: F DIF: 2 REF: 14-1 NAT: Analytic
LOC: Perfect competition TOP: Competitive markets
MSC: Interpretive
8. When an individual firm in a competitive market increases its production, it is likely that the market price will fall.
ANS: F DIF: 2 REF: 14-1 NAT: Analytic
LOC: Perfect competition TOP: Competitive markets
MSC: Interpretive
9. In a competitiv
原创力文档


文档评论(0)