- 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
- 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载。
- 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
- 4、该文档为VIP文档,如果想要下载,成为VIP会员后,下载免费。
- 5、成为VIP后,下载本文档将扣除1次下载权益。下载后,不支持退款、换文档。如有疑问请联系我们。
- 6、成为VIP后,您将拥有八大权益,权益包括:VIP文档下载权益、阅读免打扰、文档格式转换、高级专利检索、专属身份标志、高级客服、多端互通、版权登记。
- 7、VIP文档为合作方或网友上传,每下载1次, 网站将根据用户上传文档的质量评分、类型等,对文档贡献者给予高额补贴、流量扶持。如果你也想贡献VIP文档。上传文档
查看更多
Chapter 7
Risk Management for Changing Interest Rates: Asset-Liability
Management and Duration Techniques
Fill in the Blank Questions
1. The ___________________ view of assets and liabilities held that the amount and
types of deposits was primarily determined by customers and hence the key decision
a bank needed to make was with the assets.
Answer: asset management
2. Recent decades have ushered in dramatic changes in banking. The goal of
__________________ was simply to gain control of the banks sources of funds.
Answer: liability management
3. The__________________________ is the interest rate that equalizes the current
market price of a bond with the present value of the future cash flows.
Answer: yield to maturity (YTM)
4. The __________________ risk premium on a bond allows the investor to be compensated
for their projected loss in purchasing power from the increase in the prices of
goods and services in the future.
Answer: inflation
5. The __________________ shows the relationship between the time to maturity and the
yield to maturity of a bond. It is usually constructed using treasury securities
since they are assumed to have no default risk.
Answer: yield curve
6. The __________________ risk premium on a bond reflects the differences in the ease
and ability to sell the bond in the secondary market at a favorable price.
Answer: liquidity
7. __________________________ are those assets which mature or must be repriced within
the planning period.
Answer: Interest-sensitive assets
8. __________________________ is the difference between interest-sensitive assets and
interest-sensitive liabilities.
Answer: Dollar interest-se
文档评论(0)