- 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
- 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载。
- 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
- 4、该文档为VIP文档,如果想要下载,成为VIP会员后,下载免费。
- 5、成为VIP后,下载本文档将扣除1次下载权益。下载后,不支持退款、换文档。如有疑问请联系我们。
- 6、成为VIP后,您将拥有八大权益,权益包括:VIP文档下载权益、阅读免打扰、文档格式转换、高级专利检索、专属身份标志、高级客服、多端互通、版权登记。
- 7、VIP文档为合作方或网友上传,每下载1次, 网站将根据用户上传文档的质量评分、类型等,对文档贡献者给予高额补贴、流量扶持。如果你也想贡献VIP文档。上传文档
查看更多
management,10e(robbins)
Management, 10e (Robbins)
Chapter 15 Motivating Employees
1) Motivation is a result of an interaction between a person and a situation.
Answer: TRUE
Diff: 1 Page Ref: 341
Topic: What Is Motivation?
2) The three key elements in the definition of motivation are energy, direction, and achievement.
Answer: FALSE
Diff: 3 Page Ref: 341
Topic: What Is Motivation?
3) High levels of effort dont necessarily lead to favorable job performance unless the effort is channeled in a direction that benefits the organization.
Answer: TRUE
Diff: 1 Page Ref: 341
Topic: What Is Motivation?
4) The best-known theory of motivation is probably McGregors Theories X and Y.
Answer: FALSE
Diff: 1 Page Ref: 342
Topic: Early Theories of Motivation
5) Maslow argued that each level in the needs hierarchy must be substantially satisfied before the next is activated.
Answer: TRUE
Diff: 2 Page Ref: 342
Topic: Early Theories of Motivation
6) Maslow argued that each level in the needs hierarchy must be substantially satisfied before the next is activated and that once a need is substantially satisfied, the next need becomes dominant.
Answer: TRUE
Diff: 2 Page Ref: 342
Topic: Early Theories of Motivation
7) Lower-order needs are satisfied internally while higher-order needs are predominantly satisfied externally.
Answer: FALSE
Diff: 2 Page Ref: 342
Topic: Early Theories of Motivation
8) According to Herzberg, the factors that led to job satisfaction were separate and distinct from those that led to job dissatisfaction.
Answer: TRUE
Diff: 2 Page Ref: 343
Topic: Early Theories of Motivation
9) The two-factor theory is also called Theory X and Theory Y.
Answer: FALSE
Diff: 1 Page Ref: 342-343
Topic: Early Theories of Motivation
10) Based on McClellands three-needs theory, high achievers perform best when the odds are against them.
Answer: FALSE
Diff: 2 Page Ref: 344
Topic: Contemporary Theories of Motivation
11) The
您可能关注的文档
- loveforafallencitybyshi-kuochang.doc
- loveinmanifest.doc
- lyricstocollection5kids'songs.doc
- m07impactsofinformationtotheeconomyandsociety.doc
- lyricsforsongsheets-fromdoctoruke.com.doc
- ma-asiansocialscience.doc
- machismoandhowthe.doc
- macroeconomicanalysisii.doc
- madebytaiwanbutmadeinchina.doc
- madisonareatechnicalcollegecreatinganewlearning.doc
- management7eéd.doc
- malariaaffirmative&negative.doc
- managementauthenticationusingwindowsiasasaradius.doc
- managementdevelopmentinstitute.doc
- managementmeasuresfortheproductionofpesticides.doc
- managementofhealthandsafetyfiles.doc
- managementpolicyofpostgraduatesas.doc
- managingfishingpowerthecaseofalaskaredkingcrab(.doc
- managinginthecomplexhealthcareenvironment.doc
- managingsuccessfulgovernancereforms.doc
最近下载
- 蓝海华腾VA-H系列伺服驱动器 用户手册2.0.pdf
- 国家法定41种传染病大全(就诊科室、传播途径、病原体、检测方法等)及防护措施.doc VIP
- GB50877-2014 防火卷帘、防火门、防火窗施工及收规范.docx VIP
- T_CECWA 2001-2023 钢结构焊接工艺评定标准.docx
- 8.铁路工程预算定额 路基工程宣贯讲义.ppt VIP
- 2024年四川宜宾五粮液股份有限公司招聘笔试真题.docx VIP
- 医疗废物管理条例.pptx VIP
- 2025年辽宁省电力行业十五五发展规划研究.docx
- 国标GB_T 43388-2023《家用汽车产品严重安全性能故障判断指南》实践.pdf VIP
- 厂房租赁合同.doc VIP
文档评论(0)