2015年英语中考试题分类汇编:专题25 阅读理解(社会现象或历史文化教育类及广告布告类)(解析版).docVIP

2015年英语中考试题分类汇编:专题25 阅读理解(社会现象或历史文化教育类及广告布告类)(解析版).doc

  1. 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
  2. 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载
  3. 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
  4. 4、该文档为VIP文档,如果想要下载,成为VIP会员后,下载免费。
  5. 5、成为VIP后,下载本文档将扣除1次下载权益。下载后,不支持退款、换文档。如有疑问请联系我们
  6. 6、成为VIP后,您将拥有八大权益,权益包括:VIP文档下载权益、阅读免打扰、文档格式转换、高级专利检索、专属身份标志、高级客服、多端互通、版权登记。
  7. 7、VIP文档为合作方或网友上传,每下载1次, 网站将根据用户上传文档的质量评分、类型等,对文档贡献者给予高额补贴、流量扶持。如果你也想贡献VIP文档。上传文档
查看更多
2015年英语中考试题分类汇编:专题25 阅读理解(社会现象或历史文化教育类及广告布告类)(解析版)

1、【2015年安徽省初中毕业学业考试英语试题】阅读理解(共20小题,每小题2分,满分40分) 阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。 Research says that husbands do not do their fair share of work around the house. A study from an American university says that men seldom do the same share of housework. Researchers interviewed 182 working couples who became first-time parents. Both husbands and wives worked almost the same number of hours in full-time jobs. However, men did five hours a week less housework than women after their baby was born. It is a different story for mothers. Becoming a parent added 21 hours a week to a mother’s work. Most of this was looking after her baby. New fathers did not do more woke because they did not realize the mother was doing so much more. Another reason is that after a baby is born, fathers follow the “traditional” roles. That is, the mother looks after the baby and the father works outside. This happens even when the mother is working the same number of hours in her job. 84. It is found that ______ do less housework. A. wives B. husbands C. parents D. babies 85. The underlined sentence “It is a different story for mothers.” Probably means ______. A. mothers come from different families B. mothers like reading different stories C. mothers work more hours than fathers D. different mothers have different children 86. What is the “traditional” role of a father? A. Working outside B. Looking after the baby C. Doing housework D. Doing part-time jobs 87. Which part of a newspaper can this passage be taken from? A. Sports B. Medicine C. News D. Society 【答案】 84.B 85.C 86.A 87.D 85.C细节理解题。根据上段结尾men did five hours a week less housework than women after their baby was born.可知不同是指,妈妈比父亲做的家务更多,故选C。 86.A细节理解题。根据That is, the mother looks after the baby and the father works outside.可知传统角色是指妈妈照顾孩子,爸爸外出工作,所以爸爸的传统角色是外出工作,故选A。 87.D推理判断题。根据短文主要描述的是社会现象,不是运动,医学,新闻,故选D。 【考点定位】社会现象类短文阅读。 2、【广东省2015年中考英语试题】阅读理解(30分) Garden Tour Cooking Class 909 North Cumbre Road. Santa Barara,

您可能关注的文档

文档评论(0)

zsmfjy + 关注
实名认证
文档贡献者

该用户很懒,什么也没介绍

1亿VIP精品文档

相关文档