- 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
- 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载。
- 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
- 4、该文档为VIP文档,如果想要下载,成为VIP会员后,下载免费。
- 5、成为VIP后,下载本文档将扣除1次下载权益。下载后,不支持退款、换文档。如有疑问请联系我们。
- 6、成为VIP后,您将拥有八大权益,权益包括:VIP文档下载权益、阅读免打扰、文档格式转换、高级专利检索、专属身份标志、高级客服、多端互通、版权登记。
- 7、VIP文档为合作方或网友上传,每下载1次, 网站将根据用户上传文档的质量评分、类型等,对文档贡献者给予高额补贴、流量扶持。如果你也想贡献VIP文档。上传文档
查看更多
语 篇 提 能
阅读理解
A
If you want your land to keep fertile, you must try to stop soil from being carried away by water or winds. When soil is taken away by flowing water or blowing winds, we call it soil erosion. Ways have been found to stop soil erosion, and this is known as soil conservation. One way of stopping soil erosion is to grow small plants such as grasses. These plants are referred to as cover_crops,_whose roots hold the soil tightly together. The rain water cannot wash away the soil. When trees and tall bushes are planted at the edges of an open field, soil erosion by strong winds cannot take place. The trees and bushes, which act as a very big and firm wall, protect the open land from the winds. The way to stop soil erosion on slopes is to build terraces on the slope of hillside and mountainside. When the slope of a hillside is cut into “steps”, water carrying soil cannot run straight down the terraces, which are used to slow down the speed of the flowing water containing much soil in it. In this way most of the soil in the water is left behind on the terraces, much soil in it is kept.
语篇解读 本文是一篇说明文。目前,农业由于水土流失而大大受到影响。本文主要讲述了水土流失和防止水土流失的方法。
1.What takes place in soil erosion?
A. Flood happens to the fertile land.
B. A large quantity of earth wears away gradually.
C. Terraces are built on the slope of hillside or mountainside.
D. Plants are grown to protect the open land.
答案与解析 B 细节理解题。由“When soil is taken away by flowing water or blowing winds, we call it soil erosion.”可以得出答案。
2.The underlined phrase “cover crops” in this passage means ________.
A. grass roots
B. trees and bushes
C. plant life of an area
D. covering plants that produce grain or vegetables
答案与解析 C 词义猜测题。根据该短语所在的上下文,我们可以判断该短语的意思为“植被”。
3.Besides afforestation (植树造林), another method of fighting against soil erosion is to ________.
A. build terraces B. build walls
C. plant trees D. plant tall bushes
答案与解析 A 细节理解题。由“The way to stop soil erosion on slope
您可能关注的文档
最近下载
- 路面再生技术.ppt VIP
- 高三试卷:安徽A10联盟2025届高三上学期11月段考政治+答案.docx VIP
- 国家基层慢性阻塞性肺疾病防治及管理实施指南2025版培训课件.pptx VIP
- 2022浪潮信创服务器CS5260H2技术白皮书.docx VIP
- 2025高考政治真题分类汇编必修四《哲学与文化》哲学部分(全国通用)(含解析).docx VIP
- 2022年吊装作业安全规定.doc VIP
- 微表处技术应用与发展.pdf VIP
- 农业景观介绍.ppt
- 2025至2030中国航运金融业发展环境分析与前景趋势研究报告.docx VIP
- 《综合自动化系统安装与调试》 课件 项目7 方向调整工作站的安装与调试.pptx
原创力文档


文档评论(0)