2020-2021年英语│英语七年级英语上册阅读理解(有难度).docxVIP

  • 24
  • 0
  • 约1.97万字
  • 约 13页
  • 2020-12-23 发布于河北
  • 举报

2020-2021年英语│英语七年级英语上册阅读理解(有难度).docx

2020-2021 年英语│英语七年级英语上册阅读理解 ( 有难度 ) 一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析) 1.根据短文内容选择答案。 (A) There are four people in the twins ’ family. They are the twins, their father and their mother. The twins ’ names are Lucy and Lily. They are fourteen. They are in thesame class in the NO.1 Middle School. They are very good students. They not only work very hard but also sing very well. They want to join the music club. Lucy wants to play the piano. Lily can play the guitar. Their father, Mr. King, is a teacher. He teaches English in a school near his home. Their mother, Mrs. King, is a teacher, too. She teaches Chinese. Mr. and Mrs. King are in different schools. But they have the same hobby — play the guitar. 1) Mr. King is a good _______. A. driver B. worker C. teacher D. farmer 2) Lily can __________. A. play the piano B. draw horses C. play the guitar D. play chess 3) Mrs. King is a __________. A. Math teacher B. Chinese teacher C. English teacher D. doctor 4) Their parents work __________. A. in the same school B. in the hospital C. in the factory D. in different schools 5) The twins are in the _______ Middle School. A. No.5 B. No.1 C. No.4 D. No.2 【答案】 ( 1) C 2) C 3) B 4) D 5) B 【解析】 【分析】 1)细节理解题 , 根据文中语句 “Their father, Mr. King, is a teacher.理解可知 ”,故选 C。 2)细节理解题 , 根据文中语句 “Lily can play the guitar.理解可知” , 故选 C。 3)细节理解题 , 根据文中语句 “Mrs. King, is a teacher, too. She teaches Chinese. 理解可知”, 故选 B。 (4)细节理解题 , 根据文中语句 “Mr.and Mrs. King are in different schools. 理”解可知 , 故选 D。 5)细节理解题 , 根据文中语句 “They are in the same class in the NO. 1 Middle School. 理解 ” 可知 , 故选 B。 【点评考查对篇章的把握和对细节的识别能力,答题时注意紧扣问题中的关键词,在文章中寻找答案。 2.阅读理解 Grandfather always tells Jane stories before she goes to bed at night. Soon, her love for reading grows. She starts borrowing books from the school library. One day, Grandfather told Jane, Here, my dear, your birthday is coming. This is a very special book and I want you to have it as your birthday present. I am sure that you will enjoy reading it. Jane was excited to ge

文档评论(0)

1亿VIP精品文档

相关文档