- 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
- 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载。
- 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
查看更多
外研版小学五年级上册英语阅读理解及答案 (1) 解析
一、阅读理解
1.阅读理解阅读下列短文,从每小题的三个选项中选出最佳选项。 B
I am Tom. This is my good friend, Peter. We are in the same class. He is fat, but I am thin. I have
big eyes, but he has small eyes. We both have short hair. We both like sport. I like playing football and he likes playing table tennis. I can run fast but he cannot. We like different subjects. I like English and he likes Chinese. He is good at reading and writing. We both want to be teachers in the future. We like different food. He likes meat and chicken. But I like fish and vegetables. We like different seasons. He likes winter, but I like spring. We are different, but we are good friends.
(1) Tom and Peter are good friends. They are in the class.
A. different B. same C. both
(2) Tom and Peter have short hair.
A. all B. and C. both
(3) Tom and Peter both want to be in the future.
A. doctors B. cooks C. teachers
4) Do Tom and Peter like the same season?
A. No, they dont.
B. Yes, they do.
C. Yes, they are.
【答案】 (1) B
(2) C
(3) C
(4) A
【解析】 【分析】这是一篇介绍作者和朋友相同点和不同点的短文
.
(1)这是细节理解。
根据短文叙述
We are in the same class. (我们在同一个班级
.) 可知应该
填上 same. 故答案为 : B.
(2)这是细节理解。
根据短文叙述
We both have short hair. (
我们两个都是短发
.)可知应填
both. 故答案为 : C.
(3)这是细节理解。
根据短文叙述
We both want to be teachers in the future.(
我们两个都
想在将来成为一名教师
.) 可知填上 teachers. 故答案为 : C.
(4)这是细节理解。
根据短文叙述
We like different seasons. ( 我们喜欢不同的季节 .)可知用
否定回答 . 故答案为 : A.
【点评】这是考查阅读能力的题目
. 仔细阅读短文 , 根据细节叙述来选择合适的答案 .
2.阅读理解阅读下列短文,从每小题的三个选项中选出最佳选项。 C
Hi, my names Ann. Sue is my friend. She lives on Green Street. Its near her school. So she
th
walks to school. Tomorrow ( 明天) is 6 October. It is her birthday. She is seven. She will have a birthday party. It begins at half past three in the afternoon. She likes pink. I have a pink card for her. We can sing and dance. She likes singing. She is good at singing. She wants to be a singer in the future.
(1) Sue lives near school. She goes to school .
A. on foot B. by bike
C. by bus
2) —Whens Sues birthday? —
A. Its on
您可能关注的文档
- 因为所以造句大全一年级.docx
- 团年饭的祝福语.docx
- 团结互助的谚语有哪些.docx
- 团结力量大的谚语.docx
- 团结友爱的名言警句.docx
- 团结友爱的名言警句谚语格言.docx
- 团结的名言警句大全.docx
- 团结谚语大全.docx
- 团队合作英语谚语.docx
- 团队的正能量句子.docx
- 外研版小学五年级上册英语阅读理解含答案解析(20210307224315).docx
- 外研版小学五年级上册英语阅读理解含答案解析.docx
- 外研版小学五年级下册英语阅读理解练习题含答案解析(20210307224213).docx
- 外研版小学五年级下册英语阅读理解练习题含答案解析.docx
- 外研版小学五年级下册英语阅读理解练习题大全及答案解析.docx
- 外研版小学五年级下册英语阅读试题及答案解析.docx
- 外研版小学五年级下册英语阅读试题含答案解析.docx
- 外研版小学六年级上册英语阅读理解及答案解析.docx
- 外研版小学六年级上册英语阅读理解含答案解析.docx
- 外研版小学六年级英语完形填空训练含答案详细解析案.docx
文档评论(0)