- 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
- 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载。
- 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
- 4、该文档为VIP文档,如果想要下载,成为VIP会员后,下载免费。
- 5、成为VIP后,下载本文档将扣除1次下载权益。下载后,不支持退款、换文档。如有疑问请联系我们。
- 6、成为VIP后,您将拥有八大权益,权益包括:VIP文档下载权益、阅读免打扰、文档格式转换、高级专利检索、专属身份标志、高级客服、多端互通、版权登记。
- 7、VIP文档为合作方或网友上传,每下载1次, 网站将根据用户上传文档的质量评分、类型等,对文档贡献者给予高额补贴、流量扶持。如果你也想贡献VIP文档。上传文档
查看更多
PAGE / NUMPAGES
初二 暑假专题 开心阅读 练习题
〔总分值:80分 答题时间:45分钟〕
细节理解题
What is your wish for the New Year? The following is some children’s ideas.
John: I wish to be a better boy to Mum and listen to her more. I also want to get better grades in school.
Kate: My wish is to change my school as there’s too much to study in this school.
Ann: I wish I could spend more time with Mum. She should stop working at the bank and take up a job at our neighbourhood toy shop.
Peter: I wish someone would find a way to help me walk with my only leg, so I can take part in activities and sports that I’m unable to do now.
Mary: I wish that I could save all my money, so I could buy presents for my mother, father and big sister on their birthdays.
Bob: I wish for good health though I’m badly ill. I want to finish high school and take an IT course after.
Mark: I wish I could get more money to fix our house. There is a big hole in the wall and big mice run inside the room.
1. How many children have mentioned their parents in the passage?
A. All. B. Four. C. Three. D. None.
2. Who is badly ill among the children?
A. Kate. B. Peter. C. Mary. D. Bob.
3. What’s Mark’s wish?
A. To get better grades. B. To change his school.
C. To buy some presents. D. To fix their house.
主旨大意题、观点意图题
Arnel Laparan grew up in Rosario. After his father died in 1970, five-year-old Arnel had to work in a small shop to help his family. The boy insisted on going to school and his mother finally sent him to a nearby public school. “I was happy to study but my life became harder because I had to wake up earlier to do all my jobs before I went to school,〞 says Arnel. Worn down by all the work, he was ready to give up by the time he reached the fifth grade. Then his teacher’s words changed his life and made him study harder.
Arnel finished high school at the top of his class, received a scholarship〔奖学金〕from the Philippine Normal University in Manila and got a degree in education in 1985. He took a job teachin
原创力文档


文档评论(0)