- 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
- 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载。
- 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
- 4、该文档为VIP文档,如果想要下载,成为VIP会员后,下载免费。
- 5、成为VIP后,下载本文档将扣除1次下载权益。下载后,不支持退款、换文档。如有疑问请联系我们。
- 6、成为VIP后,您将拥有八大权益,权益包括:VIP文档下载权益、阅读免打扰、文档格式转换、高级专利检索、专属身份标志、高级客服、多端互通、版权登记。
- 7、VIP文档为合作方或网友上传,每下载1次, 网站将根据用户上传文档的质量评分、类型等,对文档贡献者给予高额补贴、流量扶持。如果你也想贡献VIP文档。上传文档
查看更多
八年级英语上册阅读理解
一、八年级英语上册阅读理解专项练习(含答案解析)
阅读理解
A poor man worked for a rich man. The rich man made the poor man work all day, but didnt give him enough food. So the poor man often felt hungry.
One day, when the poor man was having breakfast, the rich man came in and said to the poor man, Its very troublesome to come back for the other meals. So I want you to have your breakfast, lunch and dinner together now before you go to the fields. How can I eat three meals at breakfast time? the poor man thought but he said, All right. He finished his meals and went out. Two hours later, the rich man went out for a walk, he saw the poor man sleeping under a tree. He was very angry and said, Why dont you work in the fields? The poor man sat up and said with a smile, Ive already had my dinner and you know very well that after dinner it is time to go to sleep.
Why did the poor man often feel hungry?
The rich man didnt give him enough food.
His parents didnt give him enough food.
He ate only one meal a day.
He was poor and lazy.
Whats the English meaning of the underlined word troublesome?
A. nice B. easy C. annoying D. wonderful
The rich man asked the poor man to .
have breakfast with him
have a rest after breakfast
lie under a tree
eat three meals at a time
From the story, we can learn that .
the rich man had only one meal a day
the poor man ate too much
the poor man was clever
the rich man was kind to the poor man
【答案】(1)A
(2)C
(3)D
(4)C
【解析】【分析】文章大意:本文叙述一位富人让穷人整天于活却不愿意给他足够的食物吃,因此穷人吃不饱。那位穷人更聪明,以穿还牙,既然你不让我吃饱,我也不给你干 活。
细节理解题。由根据短文中的句子“The rich man made the poor man works all day, but didn t sive, him enough food. So the poor man often felt hungry. 可知,富人让那位穷人整天干活却不愿意给他足够的食物吃,因此穷人常常感到饥饿。故选A。
词义猜测题。由根据下文中的句子“So I want you to have your breakfast、lunch and dinner together now before you go to the fields.”可知,富人想让穷人把早餐当作三餐,而故意说回来吃午饭,晚饭很麻烦。故选C。
细节理解题。由 So I want you to have your breakfast, lunch and dinner together now before you go to the fields. 可知富人想要穷人一次吃完三餐,故选D。
细节理解题。由根据短文最后的句
原创力文档


文档评论(0)