2016届高考英语大二轮复习第一部分阅读理解专题一阅读理解第2讲推理判断类素能特训详细分解.docVIP

  • 5
  • 0
  • 约1.46万字
  • 约 9页
  • 2016-12-18 发布于湖北
  • 举报

2016届高考英语大二轮复习第一部分阅读理解专题一阅读理解第2讲推理判断类素能特训详细分解.doc

推理判断类   建议用时:50分钟 Ⅰ.完形填空 [2015·辽宁沈阳质检一]It had been a nice and sunny day. I stepped slowly towards the edge of the cliff and looked out. The ___1___ was wonderful. I could ___2___ the gentle wind coming from the coast while watching the brilliant sunset. My dad and I used to enjoy the sunset together on that very ___3___. We would also watch the waves crash into the ___4___ below. My mother would always annoy us how ___5___ it was. I was never worried, ___6___ I always felt safe next to my father, who spent most of his life out ___7___ in his boat. I remember one time on his boat I had ___8___ off the back and into the cold water accidentally. My dad immediately jumped off to ___9___ me. I would never forget that day, and from that point I knew___10___would prevent my dad protecting me if I was in danger. As I ___11___ there on top of the cliff, I remembered the time I spent with my dad. I looked down sorrowfully at the urn(骨灰瓮) ___12___. My father was my rock, someone I could___13___when I needed him most. But now he was gone, and I felt sorrowful and___14___. It had always been my fathers last___15___ to have his ashes scattered at sea. I___16___the urn, said a ___17___ farewell (告别), and then slowly twisted off the lid. The wind started to change ___18___,blowing out towards the sea. I looked last time down at my fathers ashes and then___19___for a moment. Finally, I scattered the contents over the cliff. I wiped away tears, but it was perfect happiness rather than sadness, because I finally knew the man who___20___so much to me, my father, was finally at peace. 本文通过回忆和父亲在生活中的点点滴滴来表达“我”对父亲的怀念。 1.A.journey B.condition C.view D.food 答案:C 根据上一句“I stepped slowly towards the edge of the cliff and looked out”和下一句中的“the brilliant sunset”可知,作者看到的是风景,故view“风景”符合语境。journey“旅程”;condition“条件”;food“食物”。 2.A.see B.feel C.hear D.smell 答案:B “我”能感受到温和的海风。see“看到”;feel“感受到”;hear“听见”;smell“闻到”。根据语境可知,B项正确。 3.A.spot B.river C.field D.moment

您可能关注的文档

文档评论(0)

1亿VIP精品文档

相关文档