2018高考英语二轮复习 专题一 阅读理解 第3讲 主旨大意题靶向训练.docVIP

2018高考英语二轮复习 专题一 阅读理解 第3讲 主旨大意题靶向训练.doc

  1. 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
  2. 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载
  3. 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
  4. 4、该文档为VIP文档,如果想要下载,成为VIP会员后,下载免费。
  5. 5、成为VIP后,下载本文档将扣除1次下载权益。下载后,不支持退款、换文档。如有疑问请联系我们
  6. 6、成为VIP后,您将拥有八大权益,权益包括:VIP文档下载权益、阅读免打扰、文档格式转换、高级专利检索、专属身份标志、高级客服、多端互通、版权登记。
  7. 7、VIP文档为合作方或网友上传,每下载1次, 网站将根据用户上传文档的质量评分、类型等,对文档贡献者给予高额补贴、流量扶持。如果你也想贡献VIP文档。上传文档
查看更多
2018高考英语二轮复习 专题一 阅读理解 第3讲 主旨大意题靶向训练

专题一 阅读理解 第3讲 主旨大意题 [真题演练]A (2016·全国卷Ⅲ阅读理解D)(导学号ws is no news.Those are the classic rules for the evening broadcasts and the morning papers.But now that information is being spread and monitored(监控)in different ways-mails and online postsntists have found that good news can spread faster and farther than disasters and sob stories. “The‘if it bleeds’rule works for mass media,”says Jonah Berger,a scholar at the University of Pennsylvania.“They want your eyeballs and dont care how youre feeling.But when you share a story with your friends,you care a lot more how they react.You dont want them to think of you as a Debbie Downer.” Researchers analyzing word-of-mouth communication—-mails-to-face conversations—found that it tended to be more positive than negative(消极的) To test for that possibility,Dr.Berger looked at how people spread a particular set of news stories:thousands of articles on The New York Times website.He and a Penn colleague analyzed the“most -mailedhe science section were much more likely to make the list than non-science articles.He found that science amazed Times readers and made them want to share this positive feeling with others.ng or funny,or that inspired negative feelings like anger or anxiety,but not articles that left them merely sad.They needed to be aroused (激发) one way or the othere shared,as Dr.Berger explains in his new book,“Contagious:Why Things Catch On.”【语篇解读】 人们常说“没有消息就是最好的消息”类似的传统说法只适合于大众媒体。在网络普及的时代好消息在网络上的传播速度比坏消息要快很多。-mails.解析:细节理解题。根据第二段“The‘if it bleeds’rule works for mass media”可知像“if it bleeds”这样的传统说法适用于大众媒体故选A。答案:Awner? A.Theyre socially inactive. B.Theyre good at telling stories. C.Theyre inconsiderate of others. D.Theyre careful with their words. 解析:推理判断题。根据第二段“...You care a lot more how they react”可知你非常在乎朋友听完你讲的故事后的反应根据本段“You dont want them to think of you as a Debbie Downer.”可知你不想被当作一个“Debbie Downer”说明指的是“一个不为他人考虑的人”故选C。答案:C-mailed according to Dr.Bergers research?nts. D.Financial reviews. 解析:细节理解题。根据第三段“...a

您可能关注的文档

文档评论(0)

zhengshumian + 关注
实名认证
文档贡献者

该用户很懒,什么也没介绍

1亿VIP精品文档

相关文档