- 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
- 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载。
- 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
- 4、该文档为VIP文档,如果想要下载,成为VIP会员后,下载免费。
- 5、成为VIP后,下载本文档将扣除1次下载权益。下载后,不支持退款、换文档。如有疑问请联系我们。
- 6、成为VIP后,您将拥有八大权益,权益包括:VIP文档下载权益、阅读免打扰、文档格式转换、高级专利检索、专属身份标志、高级客服、多端互通、版权登记。
- 7、VIP文档为合作方或网友上传,每下载1次, 网站将根据用户上传文档的质量评分、类型等,对文档贡献者给予高额补贴、流量扶持。如果你也想贡献VIP文档。上传文档
查看更多
阅读理解常见阅读题型考查:事实细节型 命题类型词 义 猜 测 型主旨大意型推 理 判 断 型五个解题步骤1)抓大意:用略读法了解文章大意及各段的大意,便于快速信息定位。2)读题干:了解题目问什么,并在题干中找出便于定位的特征词。3)定位信息:带着问题和特征词,用查读法到文章中找到相关句段。特别提醒:了解命题的顺序原则,对迅速定位信息非常有用!4)研读:理解所找到的相关句段,有的还要根据背景常识进行简单的推理或判断,筛选答案,作出选择。5)综合:考虑各题所选选项,看是否切合全文主旨。主旨大意型:detailsParagraph ideasThe passage idea 主题型(topic、subject、main idea、general idea)主旨大意题的题干表现形式: 目的(purpose)类主旨大意题 标题(topic 或title)类主旨大意题The main idea of the passage is…The passage is mainly about…What is the passage mainly about? The passage is meant to...The purpose of this article is to...The best title for the passage might be...(2017年全国卷2. C) Terrafugia Inc .said Monday that its new flying car has completed its first flight,bringing the company closer to its goal of selling the flying car within the next year. The wehicle-named the Transition – has two seats, four wheels and wings that fold up so it can be driven like a car. The Transition,which flew at 1,400 feet for eight minutes last month, can reach around 70 miles per hour on the road and 115 in the air. It flies using a 23-gallon tank of gas and burns 5 gallons per hour in the air. On the ground, it gets 35 miles per gallon. What is the first paragraph mainly about?The basic data of the Transition.B. The advantages of flying cars.C. The potential market for flying cars. D. The designers of the Transition.1)段落大意(2012全国卷D. 67) Grown-ups are often surprised by how well they remember something they learned as children but have never practiced ever since. A man who has not had a chance to go swimming for years can still swim as well as ever when he gets back in the water. He can get on a bicycle after many years and still ride away. He can play catch and hit a ball as well as his son. A mother who has not thought about the words for years can teach her daughter the poem that begins “Twinkle, twinkle, little star” or remember the story of Cinderella or Goldilocks and the Three Bears. What is the main idea of Paragraph 1? A. People remember well what th
您可能关注的文档
最近下载
- 企业内部控制采购业务.doc VIP
- 2022年深圳市大鹏新区招聘社区专职工作者考试真题.docx VIP
- 数字化转型背景下职业教育信息化建设路径.pptx VIP
- 第8课 用制度体系保证人民当家作主【2023年秋最新版】.pptx VIP
- 比泽尔-半封闭整体型螺杆压缩机-中文操作手册CSH65-CSH75-CSH85-CSH95.pdf VIP
- 《无衣》(教学课件)-2024-2025学年高二语文选择性必修上册同步备课系列(统编版2019).pptx
- 基于特征性肽段检测人血浆中特瑞普利单抗药物浓度的液相色谱串联质谱方法.pdf VIP
- 矿业权评估师经济与法律笔记2023.docx VIP
- 肺部感染合并心衰护理查房.pptx VIP
- 财富管理02基础-家庭财务报表.ppt VIP
文档评论(0)