- 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
 - 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载。
 - 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
 - 4、该文档为VIP文档,如果想要下载,成为VIP会员后,下载免费。
 - 5、成为VIP后,下载本文档将扣除1次下载权益。下载后,不支持退款、换文档。如有疑问请联系我们。
 - 6、成为VIP后,您将拥有八大权益,权益包括:VIP文档下载权益、阅读免打扰、文档格式转换、高级专利检索、专属身份标志、高级客服、多端互通、版权登记。
 - 7、VIP文档为合作方或网友上传,每下载1次, 网站将根据用户上传文档的质量评分、类型等,对文档贡献者给予高额补贴、流量扶持。如果你也想贡献VIP文档。上传文档
 
                        查看更多
                        
                    
                .
2018 高考英语阅读理解词义猜测题专题突破
Step1 猜测词义常见设问方式
1. Which of the following is the nearest in meaning to “ ’’?
2. What does the author probably mean by “ ’?’
3. The word “ ’in’the contest means _____.
4. The term can be best replaced by _____.
5. The word “ ’p’robably refers to ____.
6. As used in the line ? the word “ ’r’efers to ______.
7. According to the passage, the word “ ’is’known as_____.
8. The passage use the word“ ’t’o refer to ____
9. According to the author, the underlined word “’m’eans____.
10. From the context/ passage, we can infer that the word “’m’eans _____.
在词义猜测题中,有些词汇并非生词,只需要根据上下文去推测它应在文章中的具
体含义,或找出其指代对象。做这类题,应仔细阅读出现该词的上下文,文章中往往会
对这类词或短语进行重复解释或概括归纳。因此答案往往可从文章中找出或推测出。
Step2. 方法探究
1. Charlotte ’s tale was inspired by the girls ’coin collection. “We’ve collected foreign coins for
years-since our families went on holiday to Tenerife,”she explains. “That was before the
Euro, so we put pesetas in.”
The underlined word “pesetas”in Paragraph 2 is a kind of _______.
A. story B. collection C. inspiration D. foreign coin
2. Today when many tend to worry more about their own happiness, Houng ’s deeds remind us
of what we usually neglect: love and care for others. Without these, none of us could survive.
Houng turned down donations from others. He said he felt encouraged by kind offers, but he
could depend on his own work.
The underlined word “donation”in Para.3 probably means ______.
A. invitation to give a speech B. something, especially given to help others
C. questions asked by interviewers D. chances to be a hero
【思考归纳】这两道题你是如何得出答案的?从中你有什么启发和收获?跟大家分享一
下。
____________________________________________________________________________
3. The elder learn to master the Internet and to overcome what Lansdale calls the maladies of
the institutionalized: loneliness, helplessness, boredom, and lose of memory.
4. Some ships carried cargo such as coal, oil and military supplies (军用物资),while others
carried only passengers.
5. Scientists grow large quantities of common mould
                您可能关注的文档
最近下载
- 2023年资料员资格考试题库答案下载.docx
 - 人教版小学语文四年级上册第二单元试卷及答案.pdf VIP
 - 安全与急救(四川警察学院)超星尔雅学习通网课章节测试答案.doc VIP
 - 铁总工电〔2018〕125号普速铁路桥隧建筑物修理规则.docx VIP
 - 煤岩复合体能量传递特性与动力灾害关联性.docx VIP
 - 高血压的危害及有效的降压方法.pptx VIP
 - 生涯发展报告.pdf VIP
 - 数学活动 月历中的奥秘及和为定值的两数积的规律 2025-2026学年人教版数学八年级上册.docx
 - 2026教育部教育技术与资源发展中心(中央电化教育馆)招聘3人(非事业编)笔试备考试题及答案解析.docx VIP
 - 弱电施工方案.doc VIP
 
原创力文档
                        

文档评论(0)