广州1小学五年级上册英语阅读试题含答案解析.pdfVIP

  • 35
  • 0
  • 约1.23万字
  • 约 8页
  • 2020-09-19 发布于江西
  • 举报

广州1小学五年级上册英语阅读试题含答案解析.pdf

广州 1小学五年级上册英语阅读试题含答案解析 一、阅读理解 1.阅读理解阅读下列短文,从每小题的三个选项中选出最佳选项。C Fire can bum down a lot of trees. It can hurt people too. We must be careful with fire. There are some fire safety rules. To stop fires: ♦We mustnt smoke in the forest. ♦We mustnt play near fires at home. ♦We mustnt play with matches at home. ♦We mustnt play with burning candles at home. ♦We mustnt put clothes on lamps or heaters. ♦We mustnt cook when no adults are at home. (1)Fire can hurt people. We must be careful fire. A. with B. of C. and (2 )We mustnt near fires at home. A. plays B. playing C. play (3 )We cook when no adults (成年人)are at home. A. must B. mustnt C. dont (4 )Which one is wrong (错误的) ? A. Dont play with matches or burning candles at home. B. Dont put clothes on lamps or heaters. C. We can smoke in the forest. 【答案】(1)A (2 )C (3 )B (4 )C 【解析】【分析】文章大意:本文主要介绍了火的危险性以及一些根火有关的要禁止做的 事情。 (1)按原文选择,根据We must be careful with fire. 知我们不想小心用火,故答案为A. (2 )根据We mustnt play near fires at home.知禁止在家禁止在火附近玩耍,mustnt 是情 态动词后跟动词原形,故答案为C 。 (3 )根据We mustnt cook when no adults are at home.知未成年时禁止做饭,故答案为B。 (4 )根据We mustnt smoke in the forest.知在森林禁止吸烟,故答案为C 。 【点评】考察阅读理解,浏览文章大意,根据问题通读文章,注意句首和句末关键词。 2 .阅读理解阅读下列短文,从每小题的三个选项中选出最佳选项。 C (1)The City Museum is the library and the park. A. besid B. betw n C. near (2 )The is beside the No. 1 Supermarket. A. Happy School B. post offic C. zoo (3 )Excuse me. How do I get to the bookshop? A. Walk along Xinhua Road. Turn right at Beihai Road. Walk Straight and you can s th bookshop on your left. Its beside the zoo. B. Walk along Xinhua Road. The bookshop is on your left. C. The bookshop is beside the No. l Supermarket. (4 )Which one i

文档评论(0)

1亿VIP精品文档

相关文档