步步高大二轮专题复习与增分策略英语(天津)题型专题突破课件:3阅读理解第3讲 推理判断题.ppt

步步高大二轮专题复习与增分策略英语(天津)题型专题突破课件:3阅读理解第3讲 推理判断题.ppt

  1. 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
  2. 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载
  3. 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
查看更多
步步高大二轮专题复习与增分策略英语(天津)题型专题突破课件:3阅读理解第3讲 推理判断题

解析 1.According to the passage,when communicating with others,most of us try to behave . A.hesitantly and confusedly B.honestly and harmoniously C.responsibly and actively D.confidently and convincingly 解析 推理判断题。根据第一段最后两句“Most of us aren’t trained to like confusion or to admit we feel hesitant and uncertain.In our schools and organizations,we place value on sounding certain and confident.”可以推测,在与别人交往中,大多数人总是想表现出自信和确定的态度。故选D。 √ 1 2 4 3 5 6 7 8 9 10 解析 2.According to the author,in order to cope with our changing world,we should . A.reconsider traditional beliefs before accepting them B.learn to interpret other people’s behavior C.become more curious about other people’s opinions D.try to develop more harmonious relationships with others √ 1 2 4 3 5 6 7 8 9 10 1 2 4 3 5 6 7 8 9 10 解析 细节理解题。根据第二段第一、二句“As life continues to speed up,I believe our changing world requires less certainty and far more curiosity.I’m not suggesting we let go of our beliefs,but that we become curious about what someone else believes.”可知,作者认为这个世界不需要人们保持那么多的肯定,人们需要的更多的应该是好奇心。故选C。 解析 3.What does the passage advise you to do when you hear different ideas? A.We should let go of our beliefs. B.We should admit that we are not succeeding in figuring out things. C.We should be accustomed to sitting there and listening. D.We should listen and find out the valuable points. 解析 细节理解题。根据第五段最后三句“Listen for what’s different and what surprises you.Try to stop the voice of judgement or opinion and just listen.At the end,notice whether you’ve learned something new.”可知,作者建议在倾听那些不同的看法时不要打断别人,要仔细倾听然后从中发现有价值的东西。故选D。 1 2 4 3 5 6 7 8 9 10 √ 解析 4.What do the underlined sentences in the passage imply? ( ) A.We should listen more and judge less. B.We should make decisions based on sound judgement. C.Differences among people separate them. D.It is important to seek common ground and reserve differences. 解析 推理判断题。根据划线句子前一句“When we listen with fewer judgements,we always develop better relations

您可能关注的文档

文档评论(0)

***** + 关注
实名认证
内容提供者

该用户很懒,什么也没介绍

1亿VIP精品文档

相关文档