浙江义乌2016中考英语(二轮)阅读理解训练及答案(三).docVIP

浙江义乌2016中考英语(二轮)阅读理解训练及答案(三).doc

  1. 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
  2. 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载
  3. 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
  4. 4、该文档为VIP文档,如果想要下载,成为VIP会员后,下载免费。
  5. 5、成为VIP后,下载本文档将扣除1次下载权益。下载后,不支持退款、换文档。如有疑问请联系我们
  6. 6、成为VIP后,您将拥有八大权益,权益包括:VIP文档下载权益、阅读免打扰、文档格式转换、高级专利检索、专属身份标志、高级客服、多端互通、版权登记。
  7. 7、VIP文档为合作方或网友上传,每下载1次, 网站将根据用户上传文档的质量评分、类型等,对文档贡献者给予高额补贴、流量扶持。如果你也想贡献VIP文档。上传文档
查看更多
浙江义乌2016中考英语(二轮)阅读理解训练及答案(三)

浙江义乌2016中考英语二轮阅读理解训练及答案 【先睹为快】 第一篇 【2016中考模拟】阅读下列材料,从A、B、C、D四个选项中选出最佳的答案。 Two friends were walking through the desert.During the journey they had an argument,and one friend slapped(掴)the other one in the face.The one who got slapped was hurt,but without saying anythin9,wrote in the sand:“Today my best friend slapped me in the face.’’They kept on walking until they found an oasis(绿洲),where they decided to take a bath.The one who had been slapped got stuck in the mire(泥沼)and started going down,but his friend saved him.After he was out of danger,he wrote on a stone:“Today my best friend saved my life.” The friend who had slapped and saved his best friend asked him,“After I hurt you,you wrote in the sand and now you write on a stone.Why?” The other friend replied.“When someone hurts us we should write it down in sand,where winds of forgiveness(宽恕)can blow it away.But when someone does something good for us,we must engrave it in stone where no wind can ever blow it away.’’ 46.The man who was slapped _____after he was hurt by his friend. A.was very happy B.was very angry C.hated his friend very much D.didn’t say anything 47.The underlined word “engrave” means “ ”in Chinese. A.放在 B.雕刻 C.悬挂 D.张贴 48.We can infer from the passage that at last the two friends_________. A.became better friends B.became enemies C.hated each other D.didn’t talk to each other 49.From the passage you can know________. A.you should argue with others when they hurt you B.you should look for some sand to write things in C.you should remember the good things others do for you D.you should look for some stones to write things on 50.Which is the best title for the passage? A.Writing in the Sand B.Angry Friends C.Sand and Stone D.Writing on the Stone 【文章大意】本文是一篇记叙文。文章讲述了一个人将与朋友间发生的事情分别写在沙子上和雕刻在石头上的故事,说明了我们应该学会宽容和感恩。 46.D【解析】细节理解题。由第一段第三句中的“The one who got slapped was hurt,but without saying anything”可知,被朋友打的那

您可能关注的文档

文档评论(0)

pengyou2017 + 关注
实名认证
文档贡献者

该用户很懒,什么也没介绍

1亿VIP精品文档

相关文档