英语阅读理解试题分析和答题技巧.pptVIP

  1. 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
  2. 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载
  3. 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
  4. 4、该文档为VIP文档,如果想要下载,成为VIP会员后,下载免费。
  5. 5、成为VIP后,下载本文档将扣除1次下载权益。下载后,不支持退款、换文档。如有疑问请联系我们
  6. 6、成为VIP后,您将拥有八大权益,权益包括:VIP文档下载权益、阅读免打扰、文档格式转换、高级专利检索、专属身份标志、高级客服、多端互通、版权登记。
  7. 7、VIP文档为合作方或网友上传,每下载1次, 网站将根据用户上传文档的质量评分、类型等,对文档贡献者给予高额补贴、流量扶持。如果你也想贡献VIP文档。上传文档
查看更多
* What is he doing? Where is he ? Lead-in: “See the trees but no forest”! Skills of doing Global comprehension He Lingzhi from Mingde senior middle school I. 题型特点: 这类试题主要考查学生把握全文主题和理解中心思想的能力,也包括分析归纳文章的段落大意、重要情节、人物特征、环境特点的能力。这种试题要求考生能把握文章的总体,并真正理解主题和中心句;要求能较好地运用概括、判断、归纳、推理等逻辑思维的方法,难度较大,属于高层次题。 II.题干表现形式: 1). 主题型主旨大意题的题干表现形式: The main idea of the passage is… The passage is mainly about… The passage is mainly discusses… Which of the following statements best expresses the main idea of the passage? What is the passage mainly about? 2). 目的类主旨大意题 The author’s main purpose in writing the passage is to … The passage is meant to …. The purpose of this article is to … 3). 标题类主旨大意题 The best title for the passage might be… The best title for the passage would be * III.错误选项的特点: ● 以偏概全. 只是局部信息, 或是一句没有展开论述的话. ● 过于笼统. 即归纳的主题太泛, 与细节脱节或是没有对细节加以充分论述. ● 把观点强加与作者. 读者往往根据自己的常识对文章进行判断而忽视了作者的见解. ● 无关信息, 既在文章中没有提到或找不到语言依据的信息 * 从前面所述可知,查找主旨、标题时,我们要学习识别文章中最基本, 最具有概括力的信息。这种信息应能归纳和概括文中其它信息所具有的共性。 eg1:Choose the most general word.   A) chemist B) physicist C) scientist D) biologist eg2:Choose the most general sentence. A. The hotel offers complimentary coffee from 7 to 10 a.m. daily. B. There are many reasons why guests feel at home at the Glorietta Bay Inn. C. The coin-operated laundry room has an ironing board. D. There are a number of extra services at the Glorietta Bay Inn including baby-sitting. * eg3:Read the following and choose the title that best expresses the ideas of the passage.   There is a simple economic principle used to determine prices. It is called the law of supply and demand. Supply means the amount of, or access to, certain goods. Demand represents the number of people who want those goods. If there are more goods than wanted, the price of them falls. On the other hand, if the demand for those goods is much greater than the supply, then price rises. Of course manufacturers prefer to sell more goods at increa

文档评论(0)

smartxiaohuli + 关注
实名认证
文档贡献者

该用户很懒,什么也没介绍

1亿VIP精品文档

相关文档