- 1、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。。
- 2、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载。
- 3、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
- 4、该文档为VIP文档,如果想要下载,成为VIP会员后,下载免费。
- 5、成为VIP后,下载本文档将扣除1次下载权益。下载后,不支持退款、换文档。如有疑问请联系我们。
- 6、成为VIP后,您将拥有八大权益,权益包括:VIP文档下载权益、阅读免打扰、文档格式转换、高级专利检索、专属身份标志、高级客服、多端互通、版权登记。
- 7、VIP文档为合作方或网友上传,每下载1次, 网站将根据用户上传文档的质量评分、类型等,对文档贡献者给予高额补贴、流量扶持。如果你也想贡献VIP文档。上传文档
查看更多
八年级英语阅读理解试题及答案讲解 01
A meteorite ( 陨石 ) almost hit an 80-year-old man named Arthur Pettifer in B
ritain when he was working in his garden. The meteorite was the biggest in th
e past 26 years in Britain.
The meteorite weighed ( 重量 ) one kilo, and might be over four thousand m
illion (百万 ) years old.
“I hear the big noise in the air. I looked up and saw the tops of the trees
coming and going, ”he said. “I didnt know what it was. ”
Meteorites are small things from the small planets in space. About 3,500 m
eteorites may fall on earth every year, but only very few are found. Mr. Pettifer
s meteorite is the fifth to fall in Britain since the Second World War.
Mr. Pettifer is glad. “When you think about it coming from so far away, it r
eally is something strange. ”
1. The meteorite was ______ Mr Pettifer when it fell down.
A. close to B. far from C. hitting D. coming to
2. The meteorite was already ______ years old.
A. 40,000,000,000 B. 40,000,000
C. 400,000,000 D. 4,000,000,000
3. Mr. Pettifer found the tops of the trees coming and going because _
_____.
A. the trees were afraid
B. the fast falling meteorite kept the tree tops moving
C. it was going to rain
D. the moving was made by wind
4. ______ people see a meteorite fall although they visit the earth often
each year.
A. Quite a few B. some C. Few D. Many
5. Mr. Pettifer was ______ to see the falling of the meteorite.
A. happy B. afraid C. sorry D. angry
参考答案
1. 从短文第 1 句看出陨石落下时几乎砸着
Mr Pettifer ,故答案应选 A。
2.
由短文第 2 段中 “?,and might be over
four thousand million ”4000 百万即 4
0 亿,故答案应是 D。
3.
Mr Pettifer 发现树梢来回摇摆是因为下落的陨石使它来回动,故答案选
B。
4.
由短文第 4 段 “About 3,500 meteorites
may fall on earth every year, but o
nly very few are found. ”一句可推断,答案选
C。
5.
由短文最后一段第 1 句“Mr Pettifer is
glad ”可以看出,且 happy
与 glad 意思
相近,故答案应选 A。
八年级英语阅读理解试题及答案讲解 02
One of the things I always believe is that no matter how bad
文档评论(0)