网站大量收购独家精品文档,联系QQ:2885784924

专题训练 阅读理解.ppt

  1. 1、本文档共15页,可阅读全部内容。
  2. 2、原创力文档(book118)网站文档一经付费(服务费),不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
  3. 3、本站所有内容均由合作方或网友上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺!文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务;查看《如何避免下载的几个坑》。如果您已付费下载过本站文档,您可以点击 这里二次下载
  4. 4、如文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“版权申诉”(推荐),也可以打举报电话:400-050-0827(电话支持时间:9:00-18:30)。
查看更多
专题训练 阅读理解

专题训练 阅读理解 河南息县二高 高三英语组 郭凌峰 Tasks 1. 复习检查 2.考查题材 3.考查题型 4. 实战演练 5. 易错点总结 Task1.复习检查 2.考查题材 故事类 时代时事类 人文类 科普类 广告类 3.考查题型 主旨大意 推理判断 词句猜测 细节考查 4. 实战演练—易错点总结 易错点一:粗心大意, 忽视题干 例1 Once upon a time, a man punished his 5- year-old daughter for using up the family’s only roll of expensive gold wrapping paper. Money was tight, and he became even more upset when on Christmas Eve, he saw that the child had pasted the gold so as to decorate a shoebox to put under the Christmas tree. The man was upset on Christmas Eve because ______. A. his daughter used up the only roll of expensive gold wrapper paper. B. his daughter presented him an empty box. C. he thought his daughter was wasting the expensive gold paper. D. he was poor and couldn’t afford a gift for his daughter. 方法二: 忠于原文,各个排除 例2. What can we learn from the story? The unconditional love from others is most valuable. parents shouldn’t always be angry with children when they are wrong. We should value the golden box that others gave us. As children, don’t forget to give parents a box full of kisses on Christmas. 易错点四: 似是而非, 词义不明 例4: The underlined word “ harshly” (paragraph4) can be replaced by ________. A. angrily B. excitedly C. immediately D. directly 实战演练--自我总结 Check the answer 49-52 BDAC 小结: 误 由于选项不是对原文内容的简单重复, 而是用其同义句进行表达, 因此要仔细对照选项和原文, 看是否有词语, 概念, 时态错误. 偏 这种选项的干扰特点是信息在原文中出现过, 但是范畴发生了变化, 或是用文章中提到的片面内容概括文章主题. 虚 选项本身没有错误, 可是文章中没有涉及, 或是与题干无关, 此类型错误迷惑性很强 实战演练--自主运用 Thank you! * 1.20 students selected from ten classes, two for each class, took part in it. 2.Five teachers of English worked as judges while all the students in the school viewed the contest. 3. The topic of the speech is “to make our campus more beautiful”. 4. In the speeches, the students insisted that we should keep our campus clean by avoiding littering, take care of the plants so that we can enjoy the greenness and behave well and care for others so that everyone feels loved on campus. 5. Finally, six students

您可能关注的文档

文档评论(0)

magui + 关注
实名认证
内容提供者

该用户很懒,什么也没介绍

版权声明书
用户编号:8140007116000003

1亿VIP精品文档

相关文档